Takaisin blogiin

Ammattikuvaaja tehostaa asuntokauppaa

Ammattivalokuvaaja on asuntokaupan taiteellinen asiantuntija. Kauniit kuvat herättävät ratkaisevalla tavalla kiinnostusta asuntoa kohtaan. Laadukkailla kuvilla saadaan positiivista erottuvuutta, ja ne houkuttelevat enemmän ostajaehdokkaita näyttöihin. Hyvien myyntikuvien ansiosta asuntokauppa tehostuu.

Aktiassa käytetään asuntokaupassa ammattivalokuvaajia, koska se hyödyttää asunnon myyjää, ostajaa ja välittäjää. Kun välittäjä voi keskittyä omaan osaamiseensa, saavutetaan myynnissä parhaat tulokset. Toisaalta kuvaaja myös tarkastelee asuntoa neutraalisti ja puolueettomin silmin, jolloin kuviin nostetaan esiin monipuolisesti eri asioita.

Kuvaajalla monipuolista osaamista

Helsingin seudulla Aktia on tehnyt yhteistyötä kiinteistöalalle suuntautuneen valokuvapalveluyritys SE360:n kanssa. Valokuvaaja Jonathan Tåg näkee kuvaajan työn tärkeänä osana asunnon myyntiä.

– Kuvaajan ammattitaitoa on tehdä kohteesta mahdollisimman mielenkiintoinen ja houkutteleva ostajaehdokkaille. Kuvakulmien valinnat, erilaiset kuvaustekniikat sekä valaistusolosuhteiden tuntemus ja niihin vaikuttaminen kuuluvat ammattivalokuvaajan osaamiseen. Kuvaaja osaa tuoda asunnon parhaat puolet esiin, Tåg luettelee.

Nykypäivän ihmiset ottavat paljon kuvia arkielämässään hyvillä välineillä, ja moni voi olla taitava ottamaan valokuvia.

– Ammattivalokuvaajat kuitenkin ymmärtävät sekä kokonaisuuksien että yksityiskohtien merkityksen asunnon esittelykuvissa. Kuvaaja pystyy korostamaan mielenkiintoisia asioita vaihtelemalla syvyyttä, terävyyttä ja valoisuutta. Taito tuoda esille kodikasta tunnelmaa ja positiivista virettä vaatii harjaantumista ja alalle perehtymistä, Tåg muistuttaa.

Tehokkuutta kuvauksiin siivouksella

Onnistunut kuvaus vaatii Tågin mukaan hyvää yhteistyötä myyjän ja kuvaajan välillä.

– Sotkuinen koti tekee kuvauksesta haastavaa. Tämän vuoksi onkin tärkeää tehdä huolellinen siivous ennen valokuvaajan käyntiä.Myös liiallinen tavarapaljous ja kalusteiden suuri määrä hidastaa kuvaajan työtä. Jos kuvaaja joutuu raivaamaan tilaa kuvatessaan huoneita, työhön kuluu turhaa aikaa. Kun asunnon myyjä valmistautuu kuvaukseen karsimalla henkilökohtaisia esineitä pois näkyviltä, pääsee kuvaaja keskittymään työhönsä, hän selventää.

Kotia siivotessaan on hyvä muistaa, että asuntoa etsivä haluaa nähdä myyntikohteen mahdollisimman selkeänä ja esteettömästi. Katsojan huomiota harhauttavat asunnossa esillä olevat henkilökohtaiset esineet on järkevintä pakata pois kuvien ottamisen ja asuntoesittelyjen ajaksi.

10 vinkkiä asunnon valokuvaukseen valmistautumiseen:

  1. Siivoa asunto huolellisesti
  2. Kätke ylimääräiset sisustustavarat
  3. Vähennä huonekaluja.
  4. Varmista lamppujen toimivuus
  5. Hanki tuoreita kukkia maljakkoon tai hedelmiä tarjoiluvatiin
  6. Kerää lemmikkieläinten tarvikkeet pois näkyviltä.
  7. Poista keittiöstä ja kylpyhuoneesta kaikki hygieniatuotteet, tiskit, pyykit ja muut välineet
  8. Petaa sänky yksivärisellä, mieluiten vaalealla päiväpeitteellä
  9. Järjestä vaatteet komeroihin ja kaappeihin pois näkyviltä
  10. Piilota valokuvat, erikoiset taulut ja jääkaappimagneetit pois näkyviltä

Kiinnostuitko ammattikuvaajan tuomista eduista asunnon myynnissä? Kysy Aktian asiantuntijaa avuksi asuntokaupan vauhdittajaksi.