Takaisin blogiin

Asumista Turun keskustassa

Keskusta-asumisessa on puolensa. Palvelut ovat lähellä, kaikkialle pääsee hyvin kävellen tai pyörällä ja tori, jokiranta ja Turun kauniit puistot ovat aivan kivenheiton päässä. Aamupalaksi voi kävellä hakemaan torilta tuoreet hedelmät ja mansikat, lounaalle pääsee hetkessä Kauppahalliin, josta voi samalla ostaa mukaansa päivällistarvikkeet, ja jos joskus illalla iskee herkuttelun tarve, kaupungissa on mahdollista käydä myöhäänkin noutamassa ruokaa kotiin.

Turussa parasta on sen vanhat talot. Vanhoissa taloissa on aivan omanlainen arkkitehtuuri. 1900-luvun alun koristeellisuus ja toisaalta talonpoikaisuus, 50-luvun upea tiikkipuu, kivikerrostalojen kaari-ikkunat, puulattiat ja koristeelliset porraskäytävät. Uusiin taloihin verrattuna vanhoista taloista huokuu yksilöllisyys. Asiat on tehty usein käsityönä, kunnolla ja ihmisvoimin. Tunnelma on aivan omaa luokkaansa uudistuotantoon nähden. 

Olen koonnut tähän postaukseen kolme kivaa keskustakotia. Kaikista otsikoista pääset katsomaan tarkemmin kohteen tietoja.

Kerrostalo Rauhankadulla, Puolalanpuiston kupeessa (78 m² 185 000 €)


Vaikuttava vanha kivitalo! Juhlava sisäänkäynti ja upeat kaari-ikkunat. Tällainen koti on myös sisustuksen suhteen unelma. Talon arkkitehtuuri on itsessään niin näyttävä, että sitä korostamalla ja talon tyyliä tukemalla saa kauniin kokonaisuuden omaan kotiin. Valloittava talo, mielettömällä paikalla.

50-luvun kerrostalo Jarrumiehenkadulla (78 m² 178 000 €)


50-luvun tunnelmaa korttelin päässä Mannerheiminpuistosta. Kodikkaat leveät ikkunalaudat ja sympaattiset parvekkeet. Tästä asunnosta saisi pienellä vaivalla ihastuttavan, lämminhenkisen kodin. 

Puutalo-osake Portsassa (103 m² 198 000 €)


Talonpoikaistunnelmaa kaipaavalle täydellinen kohde. Yllättävän suuri portsalaiskoti, minkä ehdottomana valttina on yhdessä ja samassa kerroksessa olevat olohuone ja keittiö. Aikoinaan itse Portsassa asuneena kaipasin pelkän hellahuoneen lisäksi olohuonetta samaan kerrokseen. Tässä asunnossa se on, ja ilmeisen kauniisti laitettuna vielä. Kaunis maalaisromanttinen tunnelma. Portsan puutalot on mainio vaihtoehto keskusta-asumiselle, jos kerrostalot eivät vedä puoleensa.

***

Keskustassa asuessa lähteminen on spontaanimpaa. Se ei vaadi autoa tai linja-autoa. Ovesta vain ulos ja olet ytimessä. Tulee helpommin lähdettyä, kun se on vaivatonta. Varsinkin kesällä, kun kaupunki on täynnä tapahtumia, on hauskaa asua kaiken vilinän keskellä!