Takaisin blogiin

Iittalan uutuuksia

Jatketaan vielä syksyn uutuustuotteiden parissa, sillä ajankohtaisia uusia tuotteita on nyt runsaasti markkinoilla. Tällä kertaa halusin poimia blogiin kotimaisen Iittalan uutuuksia. Etenkin kattaustuotteistaan ja lasitavarastaan tunnettu Iittala laajensi nimittäin hiljattain tuoterepertuaariaan entisestään myös kodin sisustuksen puolelle, ja lanseerasi täksi syksyksi monta uutta sisustustuotetta. Kuvissa näkyvät Vakka-säilytin, Leimu-valaisin ja Meno-huopakassi ovat esimerkkejä uusista tuotteista, joiden suunnittelijoina ovat toimineet mm. Harri Koskinen ja suunnittelijapariskunta Klaus ja Elina Aalto.

Tuotteet noudattavat minusta onnistuneesti tunnettua Iittalan linjaa, ja toimivat luontevana jatkumona muille merkin tuotteille. Iittalan tunnusmerkit, suomalaisuus, käytännöllisyys ja selkeä muotokieli, ovat vahvasti nähtävissä myös näissäkin tuotteissa. Myös stailauspuolella on nyt onnistuttu minusta varsin hyvin, ja tuotteiden fiiliskuvat henkivät tätä aikaa ja suomalaista kulttuuria. Povaan suosiota varsinkin monipuoliselle Vakka-vanerisäilyttimelle; muunneltava kaluste sopii useaan eri käyttötarkoitukseen, ja tuote on muotoilultaan ajaton ja klassinen.

Mitä mieltä te olette Iittalan uusista tuotteista, toimiiko tämä sisustuspuoli tällä perinteisesti lasi- ja kivitavaraan erikoistuneella yrityksellä?

Kuvat Iittala