Takaisin blogiin

Kesän sisustus: väriloistoa ja kukkakuvioita

Ihanaa alkanutta toukokuuta! Nyt viimeistään on aika paneutua kesän sisustussuuntauksiin.

Kesällä luonto puhkeaa kukkaan ja kaikkialla on kauniita värejä. Puut ja kukat alkavat vihertää ja kukkia. Myös sisustuksessa hersyy värit. Kukkakuosit ja mummolamaiset kankaat ovat tulleet yhä enemmän suosioon. Vaikka mustavalkoisuus kodin sisustuksessa on edelleen takuuvarmaa ja tyylikästä, sen rinnalle on tuotu iloisia värejä. Varsinkin keväällä ja kesällä on mukava maustaa kotia kirkkailla väreillä ja hauskoilla kuvioilla.

Muistan, kun 90-luvun alkupuolella äiti puki aina ylleen vappujuhliin kesäisen asun. Se oli varma kesän merkki. Nyt kun katson uudelleen trendiksi nousseita kukkakuvioita, mieleeni tulee aina äitini kesäasujen kankaat. Marimekkohan on kukkakuvioiden äiti, isä ja kummi. Marimekon uusimmassa lehdessä vilahtelee kukkaiset mekot, kankaat, astiat ja asusteet heti etukannesta alkaen. Monet kuviot muistuttavat maalausmaista jälkeä. Vallillankin kesä näyttää melko kukkaiselta. Ja hei, voitteko kuvitella: Unikko-kuosi on tullut takaisin! Niin ne trendit tulevat, menevät, ja taas tulevat. Pirteiden värien ja kukkakuvioiden lisäksi graafiset kuviot pitävät pintansa. Niissäkin on häivähdys 90-lukua.

Kotia voi piristää ostamalla tai tekemällä itse värikkäitä tyynynpäällisiä. Pöytäliinat sopivat kesällä niin terassille kuin keittiönpöydällekin. Monet tykkäävät vaihtaa kesällä verhot talvisista pirteämpiin, mikä on minustakin hauska tapa tuoda kesä myös sisälle. 

Jos minun pitäisi kuvata yhdellä sanalla tämän hetken kangastrendiä, väittäisin sen olevan melko ysäri. – Tiedättehän, sellainen 90-luvun, kesän rippi- ja ylioppilasjuhlien tätivieraiden juhlamekko. 

Nyt vaan rohkeasti käyttämään väriä ja rohkeita kuvioita! 

– Laura