Takaisin blogiin

Kiinteistönvälitystä maailmalta

On aina mielenkiintoista kurkistaa eri maiden käytäntöihin ja toimintatapoihin. Trendit ja suuntaukset kehittyvät jatkuvasti, näin myös kiinteistönvälitysalalla.

Nämä kuvat on poimittu ruotsalaisen kiinteistönvälitysyrityksen Fantastic Frankin eräästä myyntikohteesta. Perinteisiä laajakulmakuvia ei juuri näy, vaan kuvat ovat yksityiskohtaisempia ja rajatumpia. Siellä täällä voi bongata lähikuvia asunnon detaljeista tai arkisista asioista, jopa paahtoleivät ovat päässeet kuvaan.

Kuvien tarkoituksena on tuoda ilmi asunnon henkeä ja tunnelmaa sekä nostaa esiin sen parhaita puolia. Epäsopivat huonekalut tai asettelut eivät vie katsojan mielenkiintoa, vaan se kohdistetaan haluttuun: yksityiskohtiin, tunnelmaan tai toimintoihin. Asunnon potentiaali halutaan tuoda esiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Visuaalisuus ja ajanmukaisuus ovat tärkeässä osassa nykypäivää, ja kyseiset kuvat tukevat näitä arvoja. Toki informatiivinen osuus pohjapiirustuksineen ja asuntotietoineen on mukana, mutta pääpaino tuntuu siirtyvän yhä enemmän visuaalisuuteen ja tunnelman välittämiseen. Tänä päivänä myös sosiaalisen median merkitys on suuri, ja  visuaalisesti mielenkiintoiset kuvat saavatkin entistä enemmän huomiota myös tätä kautta.

Tämä suuntaus on voimissaan maailmalla ja hiljalleen rantautumassa Suomeenkin. Onkin mielenkiintoista nähdä, missä laajuudessa tämä muissa pohjoismaissa suosittu ilmiö leviää meille.

Mitä ajatuksia kuvat herättävät teissä, oletteko valmiita tällaisiin kuviin?

kuvat Fantastic Frank