Takaisin blogiin

Lue vinkit: Muistilista vuokranantajalle

Asuntojen vuokraus kiihtyy loppukesästä ja syksyllä, erityisesti opiskelijapaikkakunnilla. Aktia Kiinteistönvälityksen myyntineuvottelija Kirsi Ahon mukaan vuokralaiset ovat entistä vaativampia asunnon kunnon suhteen. Lue alta Kirsin vinkit!

– Suosittelen pitämään asunnon kunnosta huolta. Peruskuntoiset asunnot eivät enää mene niin helposti vuokralle, sillä kodilta halutaan viihtyisyyttä. Esimerkiksi keittiön koosta ja kunnosta on tullut entistä tärkeämpää, kun innostus kotona kokkaamiseen on lisääntynyt.

Turussa, jossa Kirsi työskentelee, halutuimmat alueet ovat keskusta, itäinen keskusta ja korkeakoulujen lähialueet.

– Sopiva hintataso määräytyy paljon sijainnin mukaan. Toki siihen vaikuttaa myös asunnon koko sekä kunto, Kirsi Aho muistuttaa.

Käytä apunasi vuokranvälitystoimistoa

Aktia Kiinteistönvälityksen kautta asunnon vuokralle antaminen on helppoa ja sujuvaa.

– Saat kauttamme asiantuntijan avun, sillä meillä on pitkä kokemus onnistuneista vuokrauksista. Hoidamme kaikki vuokraukseen liittyvät toimenpiteet puolestasi, arvioimme vuokratason, ja laadimme vuokrasopimukset sekä muut asiaan liittyvät paperityöt.

Vuorauksessa tärkeää on, että löytää sopivan ja luotettavan vuokralaisen.

– Esittelemme vuokrattavat asunnot aina henkilökohtaisesti, ja tarkistamme huolellisesti vuokralaisen maksukyvyn ja taustat. Vuokranantaja viime kädessä päättää, kenelle tilan vuokraa, mutta me teemme sen helpoksi, Kirsi Aho korostaa.

Kirsin viisi vinkkiä vuokraajalle:

  1. Pidä huolta asunnon kunnosta. Vuokraajat etsivät ensisijaisesti viihtyisää kotia.
  2. Huomioi vuokrasopimuksessa kaikki tarpeellinen. Kuinka kauan se on voimassa, onko se määräaikainen vai toistaiseksi jatkuva? Mikä on takuuvuokran määrä? Mihin mennessä se maksetaan? Milloin vuokra tarkistetaan?
  3. Vakuutukset kuntoon. Muista edellyttää vuokralaiselta kotivakuutusta, mutta hoida myös oma vuokranantajan vakuutesi kuntoon.
  4. Tarkista vuokralaisen maksutiedot. Arvio muutenkin hänen sopivuutensa vuokralaiseksi.
  5. Käytä apuna ammattilaisia. Saat asiantuntevan avun vuokratason arviointiin sekä vuokralaisen etsintään. Me teemme puolestasi myös kaikki paperityöt.

Lue lisää:
Aktia Kiinteistönvälitys: Vuokra-asunnot

Alunperin julkaistu 2015, päivitetty 08/2016.