Takaisin blogiin

Mielenkiintoisia neliöitä

Katson lähes viikoittain myytäviä asuntoja ja haaveilen nykyistä kotiamme suuremmasta asunnosta. Meillä ei ole kiire vaihtaa kotia, mutta on mielenkiintoista tarkastella vaihtoehtoja aina tasaisin väliajoin. Nyt asumme aivan keskustan tuntumassa, 75-neliöisessä kolmiossa, mutta vähitellen tila on alkanut käymään ahtaaksi ja haluaisimmekin enemmän tilaa perheellemme.

Neljä huonetta ja keittiö olisi seuraavaksi suurempi tämänhetkisestä kodistamme, ja löysinkin muutaman mielenkiintoisen neliön, joista esittelen nyt teille kuusi. Jokaisesta otsikosta pääset katsomaan paremmin kohteen tietoja.

Omakotitalo Kaarinassa (103 m² 199 000 €)
Puutalo Kaarinassa, ja aivan minun lapsuudenmaisemissani! Ihana piha ja hyväkuntoinen talo, mistä saisin helposti omannäköiseni. Kausela on alueena ihanteellinen. Sieltä pääsee kymmenessä minuutissa autolla sekä Turun että Kaarinan keskustaan, ja siellä on ihana sympaattinen Auranlaakson koulu, kauppa ja myös suuri ABC-asema aivan kävelymatkan päässä.
Omakotitalo Paimiossa (131 m² 279 000 €)
Tässä talossa viehättää sen uutuus, raikkaus ja modernius. Koti olisi minun makuuni heti muuttovalmis, ilman remonttihommia. Myös suuri keittiö samassa yhteydessä olohuoneen kanssa saa minulta jättiplussat.


Rivitalo Paraisilla (97 m² 179 500 €)
Tämä rivitalo on heti ulospäin hurmaava näky! Olen suuri puutalofani, ja tässä rivitalossa on muutenkin jotain hyvin sympaattista. Tämä neliö on edellistä vähän pienempi, mutta myös reilusti edullisempi. Ulkokuoren lisäksi, myös sisällä on viehättävä tunnelma. Ihastuin heti yläkerran vinoihin kattoihin ja etenkin vinokattoinen wc-tila on persoonallinen! 


Rivitalo Hirvensalossa (100,5 m² 284 000 €)
Vuonna 2006 rakennettu moderni rivitaloasunto, missä niin ikään viehättää raikkaus, valoisuus ja muuttovalmius. Hinta nousee Paraisten asuntoa hulppeasti korkeammaksi, mutta sijaintikin on Paraista keskeisemmällä paikalla – siis Turusta katsottuna. Päätyhuoneisto ja vehreä oma piha (+terassi) ovat houkuttelevia, varsinkin näin kesän kynnyksellä.


Kerrostalo Turun keskustassa, Martissa. (93 m² 326 650 €)
Mikäli sijainti lähellä Turun keskustaa nousisikin pääpainoksi asunnon hankinnassa, tässä olisi komeilla näköaloilla varustettu asunto. Jokirantamaisemat, rannan jätskikioskit, ravintolalaivat ja kaunis Martti ovat heti tarjolla ovesta ulos astuttaessa. Hyvin spesiaalin lisän asuntoon tuo takka, mikä lienee aika harvinainen herkku kerrostaloasunnoissa yleensä.


Kerrostalo Turun keskustassa, Martissa nro. 2. (71,5 m² 163 000 €)
Edellistä kerrostaloasuntoa puolet edellistä edullisempi, tosin myös reilusti pienempi ja alkuperäisessä kunnossa. Minun on kyllä tunnustettava, että esimerkiksi asunnon alkuperäinen keittiö on minusta ihana. Tällä hetkellä olen aivan ihastunut juuri tuon ajan tyylin keittiöhin lankavetimineen. Vaikka tässä asunnossa saisikin omasta mielestäni näyttää monellekin kohtaa maalia, siitä saisi remontti-innolla kivan ja kompaktin kodin.

Hyvin erihintaisia ja eri sijainneilla, mutta kaikki omalla tavallaan mielenkiintoisia! Toiset ovat asuntoja, joihin ei tarvitsisi kuin kantaa omat tavarat sisälle, ja toiset kaipaavat vähän laittoa. Näistä kuudesta asunnosta eniten jäi mieleeni Kaarinan omakotitalo, sekä Paraisten rivitalo. Molemmat olivat vähän vanhempia puutaloja. Kaarinan kodissa viehätti alueen nostalgia-arvo ja kiva piha, ja Paraisten asunnossa taas sen kaunis rakenne – niin sisältä kuin ulkoakin.

- Laura