Takaisin blogiin

Myyntikohteen valmistelu kuvaukseen

Myytävästä kohteesta tulisi saada mahdollisimman hyvä ensivaikutelma jo kuvista. Hyvät ja laadukkaat ammattimaiset kuvat ovat kaikkein tärkeimmät, mutta jos kuvattava kohde on epämieluista tai tunkkainen sen sotkuisuuden tai tavarapaljouden takia, harva katsoja vaivautuu paikalle.

Tässä muutama keräämäni vinkki, miten kannattaa valmistautua ennen myytävän kodin kuvausta.

- Siisti pinnat turhista tavaroista. Oma silmä tottuu kodin roinaan, mutta ajattele, miten vieras näkisi kodin.

- Jätä silti muutama kaunis esine, jotta koti ei näytä liian kliiniseltä, vaan ennemmin kodikkaalta.

- Avohyllyistä ja -kaapeista kannattaa myös karsia liika tavara pois ja jättää vain muutamia kauniita esineitä näkyville.

- Puhdista pinnat.

- Jääkaapin ovi ja muistitaulu kannattaa siistiä liioista lipuista ja lapuista ja jättää vaikka pari kivaa postikorttia tai vastaavaa somisteeksi.

- Kukkaset, yrtit ja muut viherkasvit tuovat eloa ja piristystä kotiin.

- Hedelmät kulhossa, keksit lautasella tai vaikka pastat kauniissa purkeissa luovat kodikkuutta, mutta eivät ole sotkuisen näköisiä.

- Sohvilla ja tuoleilla voi olla muutamia vilttejä tai tyynyjä, mutta hillitysti ja kokonaisuuteen sopivasti.

- Aikakausi- ja sanomalehdet kannattaa siistiä nätteihin pinoihin. Myös kirjahylly tai kirjapinot kannattaa siivota ojennukseen.

- Petaa sänky siistillä päiväpeitteellä. Päälle voi asetella muutaman tyynyn tai vaikka viltin.

- Yöpöydät voi siistiä ja esille voi jättää muutaman esineen, esimerkiksi herätyskellon, kirjan tai muun huoneeseen sopivan.

- Avonaulakot voi siistiä, etteivät ne pursuile takkeja.

- Kylpyhuoneen siivoaminen saippuapurkkeista ja muista tavaroista on hyvä tapa saada kylpyhuone siistiksi kuviin. Wc-tilat tulee olla siistit ja roinattomat, jotta ne eivät näyttäisi tunkkaisilta ja ahtailta.


Ylemmät kuvat myytävästä kohteesta Piikkiössä ja alemmat kuvat myytävästä kohteesta Vienolassa.

Yhteenvetona sanoisin, että vaaleat pinnat ja kankaat, siistit, roinattomat tilat ja raikas yleisilme on kaiken ydin. Silmä tottuu usein oman kodin epäkohtiin ja rojukasoihin, mutta ensikertaa näkevä kiinnittää niihin heti huomiota. Vaikka et olekaan myymässä sisustusta, katsojat eivät kiinnostu myyntikohteesta, jos jo kuvissa koti näyttää epäsiistiltä. Vaikka asunnon pinnat materiaaleineen  – eli se mitä oikeastaan ostetaan – olisivat siistit ja laadukkaat, katse kiinnittyy silti sisustuksellisiin epäkohtiin, vaikka ne ovatkin epäolennaisia asuntoa etsiessä. Samat seikat muuten pätevät myös asuntoesittelyissä. 

Aktia Kiinteistövälitys käyttää ammattikuvaajia, jotka ovat erikoistuneet asuntokuvaukseen. Mikäli oman kodin stailaaminen myyntikuntoon tuntuu hankalalta tai haluat muuten ulkopuolisen apua kodin kuntoon laittamisessa kuvausta varten, voit tiedustella stailausta Aktia Kiinteistövälitykseltä.

Aurinkoista päivää!
- Laura