Takaisin blogiin

Näyttöön omalta kotisohvalta

Aktia Kiinteistönvälitys toi viime vuoden lopussa uuden työkalun asunnon myyntiin: 3D-esittelyn avulla pääsee tutustumaan asuntoon omalta kotisohvalta. Uusi työkalu säästää ostajan ja myyjän aikaa ja näyttöihin saapuu oikeasti kiinnostuneita ihmisiä. Se näkyy usein myös lyhempinä myyntiaikoina.

Kuvaus toteutetaan asunnossa erityisellä 3D-kuvaukseen tarkoitetulla kameralla. Koko asunto kuvataan noin kahden metrin välein.

– Valokuvaan verrattuna 3D-esittely on paljon toimivampi ja realistisempi. Sen avulla hahmottaa tilan paremmin, saa hyvän käsityksen asunnosta ja näkee jokaisen kulman taakse. Se on ihan kuin olisi itse paikan päällä asunnossa, ilman että kuitenkaan lähtee kotoaan, korostaa Realest 3D:n Evgeni Pajunen.

Esittely toimii myös hyvänä muistinvirkistäjänä.

– 3D:n avulla asuntoon voi palata uudelleen näytön jälkeen. Mielikuvat eivät ole silloin vain oman muistin varassa.

”Ei jatkuvaa siivousrumbaa”

Aktia Kiinteistönvälityksen aluejohtaja Petri Abrahamsson listaa 3D-esittelyn hyötyjä myyjälle.

– 3D on kätevä tapa esitellä asunto. Se korvaa yksittäisiä näyttöjä, joten asuntoa ei tarvitse siivota jatkuvasti. Lisäksi siitä ei saa harhaanjohtavaa kuvaa, vaan se antaa paljon enemmän tietoa myytävästä kohteesta heti alkuun. Silloin näyttöön tulevat ostajaehdokkaat ovat erittäin potentiaalisia.

– Se taas johtaa siihen, että usein asunto myydään nopeammin ja siitä saadaan oikea hinta, Pajunen lisää.

Palvelu osa kokonaispakettia

Aktia Kiinteistönvälitys otti 3D-esittelyt käyttöön ensimmäisten joukossa. Abrahamssonin mukaan esittelyt tekevät pikku hiljaa valokuvaukset tarpeettomiksi.

– 3D-esittelystä saa kokonaiskuvan. Meillä esittelyn tekeminen sisältyy välityspalkkioon, ja palvelua on tarjolla kaikilla toiminta-alueillamme.

Kustannustehokkuus palvelun hinnoittelussa saavutetaan uuden teknologian avulla.

– Käytettävä teknologia on niin uutta, että se on saapunut Suomeen vasta viime vuoden aikana. Aiemmin toki tehtiin 3D-kuvauksia, mutta ne toteutettiin tavallisella still-kameralla. Se taas teki niistä kalliita. Uuden teknologian avulla kustannukset on saatu erittäin kohtuullisiksi, Evgeni Pajunen korostaa.

Katso 3D-esittely!