Takaisin blogiin

Nyt voit sisustaa uuden kotisi jo ennen kuin ostat sen!

Sisustuslehdessä ihastelemani Hayn vaalea tuoli siirtyy siististi yhdellä napsautuksella asunnon kolmiulotteiseen pohjapiirrokseen, keittiön viereisen ikkunan eteen. Toinen napsaus ja olen siirtynyt tuolin viereen huonetilaan, ja katselen keittiöön päin. On tämä hienoa! Tekisi mieli leikkiä sisustajaa kauemminkin, mutta muut työt kutsuvat täytyy tällä kertaa jättää tämä hauskuus asiakkaille.

Virtuaaliset sovellukset verkossa tekevät ryminällä tuloaan myös kiinteistönvälitykseen. Jo useita vuosia sitten ensimmäiset kokeilut kolmiulotteisesta kuvauksesta ilmestyivät nettiin, mutta kuvaustekniikan jäykkyys ja lopputuloksen epärealistiset mittasuhteet hautasivat menetelmän hiljalleen. Muistathan, kun keittiökaapit kaartuivat kuin Colosseum ja kattopaneelit kiertyivät villisti mutkalle kun kuvaa käänsi. Välineet ja sovellukset ovat kehittyneet huikeasti, ja mahdollisuudet ovat nykyisin aivan toiset.

Kuvailemani kolmiulotteinen sisustusohjelma on hyvä esimerkki uusista, hauskoista tavoista katsella myytäviä huoneistoja. Pohjapiirros on piirretty kolmiulotteiseksi, ja siinä voi liikkua lintuperspektiivissä tai huonetilassa, tai sitten katsella kuvaa tavallisena pohjapiirroksena ja sovitella siihen mieleisiä huonekaluja. Huonekalut on helppoa valita pohjapiirroksen viereen avautuvasta (sisustusintoisen unelma) listasta. Onnistuneista sisustusratkaisuista saa klikattua itselleen helposti kuvan muistiin, ja sitten voikin kokeilla uusia vaihtoehtoja. Miksi ihmeessä tätä ei ollut silloin, kun itse ostin asuntoa ja piirtelin pohjapiirroksen päällä voipaperille ruokapöytää tai leikkelin ruutupaperista nojatuolin kokoisia neliöitä? On muuten uskomattoman vaikeaa saada puolen sentin kokoista paperisilppua pysymään ruodussa myyntiesitteen pohjapiirroksen päällä.

Interaktiivisuutta ei turhaan pidetä päivän sanana. Tutkimus toisensa jälkeen kertoo sen, minkä jokainen huomaa: on hauskaa tehdä asioita itse, kun se on tehty helpoksi. Yhä vähemmän haluamme valmiiksi pureskeltuja, samasta muotista valettuja ratkaisuja; yksilöllisyys ja oma kädenjälki ovat valttia. Silmä tottuu nopeasti myös laatuun. Olemme oppineet odottamaan myytävien asuntojen nettikuvilta oikeaa valotusta ja skarppeja linjoja, ja suttuiset kylppärikuvat pyykkinarulla roikkuvine sukkahousuineen ovat vain ikävä muisto tai surullinen poikkeus.

Videointi ja kolmiulotteinen asuntokuvaus (joka on nykyisin ihan muuta kuin vuosia sitten) tuovat myytävät asunnot näytille tavallisia valokuvia tehokkaammin, ja ostajan on huomattavasti helpompaa miettiä, mitkä asunnot kiinnostavat, kun niissä voi jo lähestulkoon käydä etukäteen. Välittäjänä huomaa, miten suuri merkitys tällä on; ostajat, jotka tulevat katsomaan paikan päälle asuntoa, ovat usein jo tutustuneet asunnon kuviin ja tietoihin, ja katselmus asunnossa on monta kertaa viimeinen varmistus ostopäätökselle. Esittelyt ovat siis tekniikasta huolimatta edelleen tarpeen, pullantuoksua tai sitä selittämätöntä “kodin henkeä” ei kuviin kuitenkaan saa vangituksi nykypäivänkään välineillä!

Jos innostut kokeilemaan sisustusohjelmaa, olemme linkittäneet sen moniin uusiin myyntikohteisiimme. Voit kokeilla sitä vaikka tästä: http://beta.archilogic.com/dTncjt. Varo vaan, se on tosi koukuttava.

Terveisin,
Saara Murtovaara
aluejohtaja, kiinteistönvälittäjä, LKV