Takaisin blogiin

Petausvinkkejä

Sänky on makuuhuoneen ehdoton päähuonekalu, ja kutsuva petaus onkin yksi makuuhuoneen kulmakiviä. Vuodetekstiileillä ja erilaisilla petaustavoilla voi vaikuttaa hyvinkin paljon huoneen ilmeeseen ja tunnelmaan.

Muhkea petaus kutsuu sujahtamaan lakanoiden väliin,  ja tekee kokonaisuudesta houkuttelevan. Päiväpeiton asettelulla saa aikaan jo paljon vaihtelua. Koko sängyn peittämisen sijaan päiväpeiton voi pedata vain noin puoliväliin sänkyä ja jättää alla olevat vuodevaatteet osittain näkyviin. Tyynyt ovat usein kauneimmat pystyyn nostettuna, sijoittamalla isommat taakse ja pienemmät eteen. Koristetyynyjä sekä nukkumatyynyjä voi hyvin sekoitella keskenään, kunhan värit sopivat yhteen. Määrässä ei kannata kitsastella, usein se houkuttelevin yhdistelmä syntyy lukuisista muhkeista tyynystä.

Päiväpeitteen voi pedata myös rennosti heittämällä, varsinkin pellavatyyppisissä tai ohuissa samettipeitteissä rennot vekit ja lattialle valuvat laskokset toimivat erittäin hyvin. Päiväpeiton voi halutessa myös jättää kokonaan pois, ja pedata sängyn modernisti pelkillä pussilakanoilla. Klassiset valkoiset lakanat ovat aina ajankohtainen vaihtoehto, vaihteeksi voi kokeilla myös vaikka tummia pellavalakanoita tai skarppia kouluruutua.

Erilaisilla petaustyyleillä saa kivaa vaihtelua ja piristystä huoneeseen, kannattaa siis rohkeasti kokeilla erilaisia tapoja ja tyylejä. Niitä vaihtelemalla saa pienellä vaivalla uutta ilmettä tilaan.

 

kuvat Maija Rasila