Takaisin blogiin

Raikkautta kukista

Kevät alkaa hiljalleen lähestyä, ja tähän aikaan vuodesta moni kaipailee jo pientä keväistä ilmettä kotiin. Itse en juurikaan käytä sesonkeihin sidottuja sisustusesineitä; en esimerkiksi vaihda verhoja koskaan vuodenajan mukaan, muutama tyynynpäällinen riittää tunnelman luomiseen oikein hyvin. Oikeastaan raikkaan keväisen ilmeen saa loihdittua vielä tätäkin helpommin: ostamalla kukkia.

Kukat ja viherkasvit ovat yksi tehokkaimmista kodin raikastajista, jo pienikin annos vihreää tuo kotiin eloa ja freesiä ilmettä. Itse olen kukkien suuri ystävä ja ostan niitä kotiin lähes viikottain. Suosittelen myös kukista pitämättömiä kokeilemaan joskus vihreän vaikutusta, väri nimittäin tekee välillä ihmeitä. Tunkkainen tai valju tunnelma saa heti uutta boostia elävistä kasveista, olkoonpa ne sitten yrttejä keittiössä tai tulppaaneja olohuoneessa.

Kukkien ja viherkasvien esillepanossa ei tarvitse tyytyä perinteiseen, vaan maljakoiden ja asettelun kanssa voi leikitellä mielin määrin. Esimerkiksi perinteiset ruusu- tai tulppaanikimput näyttävät modernilta lyhyiksi leikattuina, matalaan vaasiin aseteltuina. Myös pallomaiset kukat, kuten pionit sopivat hyvin pieniin, mataliin kuppeihin. Jos haluaa välttyä liialta hempeilyltä, voi maljakkoon asettaa vaikka oksan tai pelkän vihreän lehdenkin, tällöin lopputulos on moderni ja pelkistetty. Myös maljakoissa on mistä valita, ja niiden avulla voi korostaa tai luoda kontrasteja sisustukseen. Yksinkertaisimmillaan maljakkona voi toimia vaikka tyhjä kaunis pullokin, joka on moderni ja rento vaihtoehto perinteisimmille vaaseille.

 

Kuvat Maija Rasila