Takaisin blogiin

Stailauksella vai ilman?

Jokaisessa kodissa on omat hyvät puolensa, ja jokainen koti on asujalleen rakas. Kun asuntoa aletaan myydä, asunnon on oltava jo kuvissa tarpeeksi kiinnostava, jotta mahdollisimman moni innostuisi asunnosta. Tänä päivänä myytävän asunnon on houkuteltava ihmiset jo netissä innostumaan kohteesta: harva vaivautuu paikalle, ellei asunto säväytä jo netin myynti-ilmoituksessa. Sen lisäksi, että hyvät ja laadukkaat ammattitaitoiset kuvat ovat erittäin tärkeät, myös se mitä kuvataan, vaikuttaa ihmisten halukkuuteen tulla katsomaan asuntoa paikan päälle.

Joskus saattaakin olla hyödyllistä, että ulkopuolinen ihminen näkee asunnon uusin silmin ja päivittää asunnon tyyliä. Asunnon olisi hyvä olla mahdollisimman monen ostajaehdokkaan mieleen, jolloin usein vain tavaroiden vähentäminen tai uudelleenjärjestely ja pieni ehostus, esimerkiksi kankaiden vaalentamisella, voi tehdä tehtävänsä. Avaruuden lisääminen on tarpeellista, jos asunnossa on paljon huonekaluja, mutta tyhjä asunnon ei missään nimessä kannata kuitenkaan olla – täysin tyhjästä huoneista on vaikea käsittää kuvien perusteella niiden tilavuutta. Kun raikkautta piristää tarvittaessa vaikka leikkokukilla ja muutamalla pirteällä katseenkiinnittäjällä, koti näyttää kivalta kuvissa!

Kokonaisvaltaisten kuvien lisäksi myynti-ilmoituksessa voi olla mukavana lisänä muutama fiiliskuva asunnosta. Fiiliskuvien tarkoituksena on välittää kuvan välityksellä kohteen katsojalle jo kotikoneelle asunnon fiilis ja henki. Toisille fiiliskuvat ovat mitäänsanomattomia ja toisille taas ne välittyvät juuri kuten tarkoituskin. Me ihmisethän emme osta vain seiniä, kattoa ja lattioita – me ostamme kodin. Siinä tunnelmakuvat voivat olla merkittävänä osana, sillä ne kertovat asunnosta erilailla, kuin neliömäärät ja pintamateriaalit. Oli miten oli, veikkaanpa, ettei parista fiiliskuvasta laajojen kuvien rinnalla haittaakaan ole. 

Tässä muutama kuva ennen ja jälkeen stailauksen:


Olohuone ennen.


Olohuone jälkeen.


Makuuhuone ennen.


Makuuhuone jälkeen.

Miltä näyttää – stailauksella vai ilman? 

Mikäli sinusta tuntuu, että myytävä kotisi kaipaisi stailausta, kysy lisää Aktia Kiinteistövälitykseltä! Joskus se voi olla pienestä kiinni!

– Laura