Takaisin blogiin

Suikkila – hyvien palvelujen asuinalue

Suikkilan asuinalue sijaitsee Turussa Pitkämäen kaupunginosassa, noin kolmen kilometrin päässä Turun keskustasta. Alueelle alettiin rakentaa asutusta 1960-luvun puolivälissä. Suurin osa rakennuksista on rakennettu vuosina 1968–1983, ja valtaosa niistä on kerrostaloja. Alueella on myös rivitalo- ja omakotiasutusta.

– Suikkilassa myydään pääasiassa kerrostaloasuntoja, joiden neliöhinta liikkuu keskimäärin 1700 euron paikkeilla. Eniten myydään kaksioita ja kolmioita. Hinnat ovat laskeneet hieman, mutta monelle taloyhtiölle ajankohtaiset putkiremontit nostavat niitä lähitulevaisuudessa, kertoo Aktia Kiinteistönvälityksen aluejohtaja ja kiinteistönvälittäjä Petri Abrahamsson.

Suikkila on ollut suosittu asuinalue jo pitkään keskustan ja palvelujen läheisyyden ansiosta. Myös luonnon rauhaan pääsee halutessaan vaivattomasti. Alueen itäpuolella on laajahko metsäalue, jonka keskellä kiemurtelee puolentoista kilometrin pituinen mäkinen kuntorata. Talvisin kuntorata on latukäytössä.

Nimi vanhalta kartanolta

Suikkila on nimetty 1804 rakennetun Suikkilan kartanon mukaan. Alueen historia tunnetaan aina 1400-luvulla asti. Kartano sijaitsee Suikkilan ja Mälikkälän välissä, lähellä Pläkkikaupunkia ja Länsikeskusta. Turku sai kartanon haltuunsa isoissa alueluovutuksissa Raisiolta.

Kartanon alueella riehui tulipalo 2001, mutta päärakennus ei kärsinyt tulipalon seurauksena vahinkoja, ja nykyisessä seutukaavassa se on suojelukohde. Kartano on nykyään asuinkäytössä.

Elämää Suikkilassa

Useimmat Suikkilan kaduista on nimetty Turun ystävyyskaupunkien mukaan, ja osan nimi on peräisin Volter Kilven nimistöstä. Valtaosa 1980-luvulla rakennetuista kerrostaloista on arkkitehti Pekka Pitkäsen käsialaa, ja ne edustavat ulkoasultaan yhtenäistä linjaa.

Suikkilan alueella sijaitsee muun muassa Suikkilan alakoulu, eli nykyinen Teräsrautelan koulun Suikkilan yksikkö sekä seurakuntakoti, päiväkoti ja kaksi tenniskenttää. Lisäksi Suikkilassa on hauskanniminen Jaska Jokusen puisto.

– Suikkilassa asuu paljon vanhempia, jo alueen rakennusaikoina sinne muuttaneita asukkaita. Suikkila on kuitenkin nousemassa taas uusien lapsiperheiden suosioon, Abrahamsson kertoo.

Suikkilassa on myös kauppakeskus sekä kokous- ja juhlahuoneisto Suikkilasali, jota vuokrataan yksityistilaisuuksiin. Viihtyisää huoneistoa käytetään usein myös taloyhtiöiden kokouspaikkana.

Parasta Suikkilassa

Suikkilassa lapsuutensa asunut Henna listasi alueen kuusi parasta asiaa.

1. Loistavat liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet: pururata keskellä Suikkilaa, lisäksi jalkapallokenttä kesäisin ja talvisin luistinrata.
2. Oma lähikoulu ja päiväkoti sekä esikoulu
3. Rauhallinen ja turvallinen asuinalue
4. Länsikeskuksen palvelut lähellä
5. Lähellä julkinen hammashuolto ja lastenneuvola
6. Hyvät kulkuyhteydet keskustaan

Lähteet:
Wikipedia Suikkila
Wikipedia Suikkilan kartano
Wikipedia Pitkämäki