Syystunnelmaa 2022

Lifestyle blogi

Huopalahdentie 6 Aktia LKV 4

Syystuulet
tuovat viihtyisää maanläheisyyttä kodin sisustukseen


Pitkä kuuma kesä tuntuu jatkuvan nyt syyskuulle asti, mutta hiljalleen voi ilmassa tuntea myös häivähdyksiä syksyn lähestymisestä.

Tulevan syyssesongin myötä tuntee moni meistä halua kodin sisustuksen pieneen päivittämiseen. Kesäkaudella aikaa vietetään paljolti ulkona, reissuissa ja mökillä, mutta syys- ja talvikauden lähestyessä kodin merkitys korostuu taas uudella tavalla. Lokoisat illat sohvalla sateen ropistessa ikkunaan, villasukat jalassa töpöttely parvekkeelle syksyn värejä ihastelemaan, takkatulen sytyttäminen viileänä lokakuisena iltana… Kaikki nuo ihanat syyshetket kodin rauhassa ovat taas pian täällä.

Annika Huurrekorpi on ihanasti stailanut tämän keittiön Pannacottan tuotteillaJoten miten sitten kodin sisustus, kuinka sitä voisi uudistaa syksyn tunnelmaa ja sisustustrendejä mukaillen? Seuraavaksi sukellamme juurikin tähän houkuttelevaan aiheeseen.

Syksyn 2022 sisustustrendit: maanläheisyyttä, laadukkaita kotitoimistoja & vintage-löytöjä

“Sisustuksen syksy- ja talvisesongin osalta voisi sanoa, että ennemminkin kuin mikään yksittäinen materiaali ja tai värisävy, nousee tietynlaisten tunnelmien ja olotilojen luominen esille. Kodissa vietetään syksyllä ja talvella paljon aikaa ja kodin vaikutus hyvinvointiin on tärkeässä roolissa. Kodista halutaan tehdä rauhoittumisen ja turvallisuuden tunteita korostava tila. Tämä näkyy hyvin luonnollisten ja aromaterapeuttisten pesuaineiden ja erilaisten tyylikkäiden korien ja säilytysratkaisujen kysynnän kasvulla.” Näin syyskauden sisustussuuntauksia kuvailee Cilla’s lifestylekaupan Cilla Stenbäck.


Antonian suosikit Cilla'sin valikoimasta

Ernst KoristetyynyLiberty KoristetyynyTuoksukynttilä | Teddy sandaalit | Säilytyskori Viinilasi | Käsinmaalattu kulho |  Kulho | Kynttilälyhty  | RottinkikoriPikkupöytä 


Cilla jatkaa aiheesta kertoen, että tuoksujen merkitys on nyt korostunut entisestään yhtenä sisustuselementtinä sekä kodin viihtyvyyden osatekijänä. Aikaisemmin tuoksujen avulla haluttiin kotiin ylellistä hotellitunnelmaa, nyt erilaisilla tuoksuilla luodaan eri tiloihin sopivia tunnelmia. Kylpyhuone saa tuoksua raikkaan merelliseltä, keittiössä tuoksuvat yrtit ja sitrukset ja makuuhuoneessa puolestaan sensuellit vetiverit ja santelipuut. 

Aktia LKV:n oma stailaaja Annika Huurrekorpi avaa syyssisustuksen väripalettien saloja; nyt sisustuksissa sekä kodeissa on kauniita murrettuja sävyjä sekä lisäksi myös energisoivia meren vihreitä ja yötaivaan sinisävyjä. Annika vinkkaakin, että mikäli haluat olla trendien harjalla valitessasi esimerkiksi maalisävyjä kotiisi, ajattele Etelä-Eurooppalaista ikivanhaa majataloa; eli murrettuja, mutta vahvoja ja lämpimiä sävyjä.

Annikan syys-suosikit Milieu värien valikoimasta
Annikan syys-suosikit Milieu värien valikoimasta
Toinen oma stailaajamme Antonia Blechingberg kertoo tekstiilien maailman kallistuvan entistäkin voimakkaammin kohti luonnonmateriaaleja. Pellavan ihana rouheus ja villan kutsuva lämpö ovat miellyttäviä aisteille ja ne luovat kodista entistäkin viihtyisämmän paikan olla.

Kalusteissa ja piensisustustuotteissa korostetaan nyt epäsäännöllisiä ja orgaanisia linjoja; mielenkiintoiset ja vähän yllättävät muodot virkistävät mieltä ja tuovat tilaan mielenkiintoista särmää. Kukat ja kasvit laitetaan uniikkeihin ja erikoisiinkin ruukkuihin sekä maljakoihin. Vintage sekä kierrätys vahvistuvat trendeinä entisestään; kunnostetut vanhat tavara-aarteet sekä uniikit second hand-löydöt ovat nyt todellisia kodinsisustuksen “statement piece” -esineitä.

Pienesineistä puhuttaessa on luonnollisesti syyskauden ikisuosikki eli kynttilä jälleen pinnalla; erityisesti värikkäät kynttilät ovat nyt todella suosittuja.

Antonia suosittelee mm kierrekynttilöitä ja bambusta ja puuvillasta tehtyjä kotitekstiilejä

Tuoksuspray | Tyynynpäällinen | Kylpytakki | Pussilakanasetti | KynttilätSaunatyynyLaudeliina


Ruukku | Bambuvalaisin | Keittiöpyyhe | Lautanen | Kannu | Talja | Torkkupeitto | Pyykkietikka
Kotitoimiston päivitys syyskauteen

Koronan myötä kotitoimistojen rooli kodeissa vahvistui aivan uudelle tasolle; nyt kotiin pystytetyt ja/tai rakennetut toimistot ovat osa uutta arkipäivää. Toisista tämä muutos on ollut ihana ja tervetullut; lyhyt matka työpöydän ääreen sekä työasuna kylpytakki tai colleget - mikäs sen parempaa! Toisille taas tämä tapa työskennellä voi aiheuttaa haasteita tehokkuuden suhteen.

Antonia muistuttaa, että kaikille eri kodeille ja työskentelytyyleille voi kuitenkin luoda omanlaisensa työskentelytilan. Sellaisen, jossa voi olla tuottoisa mutta samalla myös aidosti viihtyä työympärisössään. Laadukkaat ja kauniit toimistokalusteet, pienet tilaa virkistävät koriste-esineet sekä jalkojen alla ihanalta tuntuva lattiamatto tuovat kotitoimiston tunnelmaan kotoisaa viihtyisyyttä, estetiikkaa unohtamatta. Ja kuka sanoo, ettei kotitoimistoonkin voisi tuoda aavistuksen syystunnelmaa? Työnteko kauniin tuoksukynttilän palaessa ja villasukkien lämmittäessä jalkoja nostaa harmaankin syyspäivän aivan uudelle tasolle.

Koti, sen tekevät asukkaat

Kotiemme sisustukset ja niihin liittyvät trendisuuntaukset vaihtuvat kausittain ja hyvä niin; pieni vaihtelu tekee ihmeitä, virkistää mieltä ja luo uusia tunnelmia kodin tiloihin.

On kuitenkin hyvä muistaa, että koti ei synny pelkistä kalusteista, koriste-esineistä tai tekstiileistä. Koti on jotain paljon fyysistä materiaa suurempaa: turvasatama elämän pyörteissä, paikka johon palata aina uudestaan.

Ja koti, sen tekevät asukkaat.Teksti: Viola Nygren
Kuvat: André Bottenstock

1.9.2022

Jaa sivu