Takaisin blogiin

Uusia tuulia asuntokaupassa

Kiinteistönvälityksessä yleiset näytöt ovat vähenemässä ja asuntotarjontaan tutustaan tarkasti verkossa. Aktia Kiinteistönvälityksessä on otettu käyttöön mm. 3D-virtuaaliesittelyt, joiden avulla näytössä voi käydä omalta kotisohvalta sekä ilmakuvat, jotka näyttävät paremmin koko alueen. Tarjoamme myös taustatietoa asuinalueen palveluista blogissamme.

Kuin olisi paikan päällä

3D-kuvauksessa pystyy liikkumaan asunnon sisällä, ja valokuvaan verrattuna 3D-esittely on paljon toimivampi ja realistisempi. Se on ihan kuin olisi itse paikan päällä asunnossa, ilman että kuitenkaan lähtee kotoaan. Esittelyn avulla voi myös virkistää muistiaan ja palata asuntoon näytön jälkeen. Näin mielikuvat eivät ole vain oman muistin varassa.

Virtuaaliesittelyn avulla saadaan lyhennettyä myyntiaikoja, kun asiakas on jo etukäteen voinut tutustua asuntoon rauhassa kotona. Myös myyjä selviää vähemmällä, kun näyttöjä voidaan järjestää harvemmin. Myyjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä, kun esittelyihin tulevat ovat tosiostajia, jotka ovat tutustuneet asuntoihin jo ennalta niin hyvin. Lue täältä lisää 3D-esittelyistä.

Ilmasta parempi perspektiivi

Ilmakuvauksessa taas saadaan esille laajempaa perspektiiviä. Pihapiirit ovat joskus haasteellisia kuvattavia kasvillisuuden ja naapureiden läheisyyden johdosta, joten ilmakuvaus palvelee erittäin hyvin myös siinä.

Yleisnäyttöjen määrä on vähentynyt kiinteistönvälityksessä viime vuosina, mutta yksityisnäytöt ovat lisääntyneet. Se taas luo haasteita asuntojen esittelylle verkossa. Tärkeää ovat hyvät kuvat ja verkossa olevat tiedot. Me olemme lisäksi Aktia Kiinteistönvälityksessä alkaneet tarjota esimerkiksi lisätietoa eri asuinalueista ja niiden palveluista ostajille muun muassa tämän blogin kautta.

Ostajat karsivat neliöitä

Nykyään ostetaan ja rakennetaan tarpeeseen. Esimerkiksi uusien omakotitalojen neliömäärät ovat ensimmäistä kertaa pienenemään päin. Ostajat ovat erityisesti energiatietoisia. Turhien neliöiden lämmittämisestä tai viilentämisestä ei haluta maksaa. Lisäksi uudet rakennusvaatimukset nostavat asuntojen rakennuskustannuksia.

Ostajat ovat myös aiempaa kriittisempiä asunnon kunnon suhteen, sen halutaan olevan mielellään jo ostettaessa hyvässä kunnossa ikäänsä nähden. Asuntojen hintataso on lähes ennallaan, kun verrataan alkuvuotta viime vuoden keskiarvoihin.

Lue täältä vinkit asuntosi myyntiin.