Takaisin blogiin

Välittäjän työ on telkkarista tuttua

Kiinteistönvälittäjän työhön pääsee nykyään tutustumaan omalta kotisohvaltaan, kun useilla eri kanavilla seurataan kiinteistönvälittäjän työtä tosi-tv-sarjojen kautta. Millaista välittäjän työ on oikeasti ammattina?

Aktia Kiinteistönvälityksen Anna Lahti kertoo oman näkemyksensä.

Anna on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, ja hän toimi valmistumisensa jälkeen pitkään HR-tehtävissä ennen siirtymistään kiinteistönvälittäjäksi.

– Minusta on aina mukava tavata uusia ihmisiä. Se kiehtoi myös kiinteistönvälityksessä: saan tehdä työtä ihmisten parissa ja auttaa heitä toteuttamaan unelmiaan. On palkitsevaa kun huomaa, että on pystynyt auttamaan toista ihmistä. Välittäjän työ on ennen kaikkea asiakaspalvelua, ja myytävä tuote on äärimmäisen mielenkiintoinen. Kiinteistönvälittäjän työ vaatii tarkkuutta ja sopeutumiskykyä, vuorovaikutustaitoja ja joustavuutta, Anna sanoo.

Myyntityö kiinnostaa

Televisiosarjojen myötä arvostus kiinteistönvälittäjän työtä kohtaan on muuttunut.

– Sanoisin, että yleensäkin myyntityön koko imago on muuttunut viime vuosina, siinä osana ovat olleet televisiosarjat. Taitavia myyjiä arvostetaan ja he ovat haluttuja resursseja yrityksessä. Tämän päivän myyjä on karismaattinen ja omaa erinomaiset sosiaaliset taidot. Työkulttuuri on muuttunut paljon viimeisen 10 vuoden aikana: yhä enemmän arvostetaan työtä jota pystyy tekemään mistä vain, milloin vaan ja omilla ehdoilla. Myyntityö on monesti joustavaa ja liikkuvaa, Anna Lahti korostaa.

Annan mukaan tv-sarjojen katsojia kiinnostaa mitä välittäjän arkipäivä pitää sisällään.

– Melkein kaikki pystyvät jollain tavalla samaistumaan ohjelmien sisältöön, sillä lähes kaikki suomalaiset tapaavat välittäjän jossain vaiheessa elämäänsä, kun ovat ostamassa tai myymässä kotiaan. Samalla sarjojen kautta pääsee katsomaan, miten suomalaiset elävät. Joidenkin tv-ohjelmien, kuten amerikkalaisen Million Dollar Listingin kautta pääsemme vilkaisemaan upeita, järjettömän kalliita koteja, joita emme muuten näkisi.

Kiinteistönvälittäjän työ oli kohtuullisen tuntematon ammatti ennen siitä tehtyjä tosi-tv-sarjoja.

– Koen vieläkin, että sarjojen kautta ei täysin välity se monipuolisuus ja vastuu, mikä välittäjän työhön sisältyy. Välittäjän työssä ei ole työaikoja, vaan se antaa ja vaatii joustoa. Jotta pystyn palvelemaan asiakkaita hyvin, minun pitää olla tavoitettavissa oikeastaan koko ajan. Teemme lisäksi paljon ilta- ja viikonloppu työtä, joten vapaa-ajan ja työajan rajat usein unohtuvat.

– Lisäksi työ on vastuullista. On tärkeää pitää yllä ammattitaitoa ja kouluttautua, selvittää tarkkaan kohteen kaikki yksityiskohdat ennen myyntiä, vastata asiakkaalle asiantuntevasti ja auttaa myyjää neuvomalla hankalissakin tilanteissa, Anna korostaa.

Lue lisää:
Aktia Kiinteistönvälitys