Takaisin blogiin

Viime hetken lahjavinkkejä valmistuvalle

Kevään juhlat alkavat olla jo käsillä, silti moni saattaa vielä pohtia viime hetken lahjaideoita. Jos lahjansaajalla ei ole tarkkoja toivomuksia, voi lahjan hankkiminen aiheuttaa joskus vähän päänvaivaa. Vinkkini on panostaa kestävyyteen: laadukas ja ajaton lahja menee tuskin koskaan mönkään.

Valaisimet ja huonekalut ovat ajankohtaisia lahjoja valmistuville, sillä usealla on valmistumisen jälkeen edessä muutto omaan kotiin. Klassikkovalaisin tai tuoli ilahduttaa lahjansaajaa vielä vuosienkin päästä ja säilyy muistona merkkipäivästä. Pienemmän budjetin lahjoista esimerkiksi kellot, pyyhkeet tai vaikkapa ylelliset vuodevaatteet toimivat hyvin ja ovat varmasti tarpeellisia. Astiat ovat perinteisiä lahjoja, jotka toimivat edelleen hyvin lahjana; kannattaa kuitenkin muistaa, että perinteisten vaihtoehtojen lisäksi markkinoilla on paljon modernia nykymuotoilua edustavaa keramiikkaa ja lahjatavaraa. Tuttavalle tai kaverille voi löytyä hauska lahja tekniikan maailmasta, vaikkapa kuulokkeet tai kännykän designsuojakuori. Lahjakortti on aina varma vaihtoehto, ja rahalahjakin on varmasti monelle mieluinen.

Kuten lahjaan, myös onnittelukukkaan on monia vaihtoehtoja. Sen ei aina tarvitse olla perinteinen ruusu; vaikkapa pioni, jaloleinikki tai hortensianoksa toimii hyvin hieman erilaisena tuomisena.

Kun lahjan valitsee saajan persoonan mukaan, ei voi mennä pahasti vikaan.

kuvat: Pinterest/Kotiliesi, kollaasin kuvat: Finlayson, Aiaiai, Artemide, Mondaine, Artek, Muuto