Takaisin blogiin

Vinkkejä vehreämpään kesään

Kesän alkaessa olohuone laajentuu ulkotiloihin. Nyt viimeistään vihersisustetaan terassit, perkolat, parvekkeet ja pihat. Vihreän eri sävyt tuovat luonnon pysyvästi ulottuville.

Erilaisten kasvien yhdistäminen on nyt erittäin trendikästä, joten päästä luovuus valloilleen ja leikittele rohkeasti eri tyylisillä kasveilla. Inspiroidu monen muotoisista, kokoisista ja värisistä kasveista. Myös ruukuilla, ruukkujen väreillä, muodolla ja koolla voi luoda mielenkiintoista rytmiä tilaan. Kasveilla luot helposti viihtyisää tunnelmaa, sekä suojaat tarvittaessa näkyvyydeltä. 

Mielenkiintoisen vehreän parvekkeen ja terassin voi toteuttaa siirtämällä kodin sisäkasveja ulos nauttimaan lämpimästä kesästä. Kun lisää joukkoon vielä hyötykasveja, saa nauttia myös sadosta koko kesän ajan. Kasvien vehreä tunnelma tekee hyvää ja niiden hoitamisen sanotaan poistavan stressiä ja lisäävän mielenrauhaa.

Pelargonit ovat ilahduttaneet 1700-luvun lopulta asti. Pelargonit rakastavat lämpöä, valoa sekä ravitsevaa lannoitusta ja palkitsevat hoitajansa runsaalla kukkaloistollaan. Pitkiä versoja kannatta leikata pistokkaiksi uusiin taimiin. Monet vanhat Pelargonilajikkeet ovat kulkeneet pistokkaina sukupolvelta toiselle monien vuosien ajan.

Laventelit viihtyvät aurinkoisilla, jopa paahteisillakin paikoilla. Laventeli houkuttelee perhosia puutarhaan. Mehikasvit ovat erittäin helppohoitoisia ja rakastavat myöskin valoa. Ne kannattaa istuttaa läpäisevään maahan eli multaan, johon on sekoitettu hiekkaa. Mehikasvit toimivat istutettavaksi yksinään yhtä hyvin kuin ryhmissä.

Valkoapilasta jalostettu koristeapila ihastuttaa kauniinsävyisillä ja herttaisen muotoisilla lehdillään. Se on kestävä ja helppohoitoinen kasvi. Kultaimarre on huonekasvina kasvatettava saniainen, joka viihtyy kesällä ulkona kirkkaassa hajavalossa tai varjossa. Se ei siedä paahtavaa aurinkoa. Kultaimarre tykkää sumuttamisesta eikä sen multa saisi kuivua.

Hyötykasveista yrtit ja salaatit viihtyvät hyvin ruukuissa parvekkeella ja terassilla, kunhan niitä muistaa kastella ja lannoittaa riittävästi, sillä ne juovat paljon.

Puuhun kiinnitettyyn riippukeinuun luot kotoisaa tunnelmaa matolla, tyynyillä ja peitolla. Oksaan voi ripustaa sisalkorin tai puuvillakassin ja sujauttaa sisään heiniä, muraatin tai luonnonkukkia koristeeksi. Vain mielikuvitus on rajana!