Takaisin blogiin

Yhteen vuokra-asuntoon voi tulla sata hakemusta

Turun keskusta-alueen kerrostalojen neliöhinnat ovat pysyneet tammi-kesäkuussa lähes samalla tasolla vuoden takaisiin hintoihin verrattuna. Yksiöiden keskimääräiset neliöhinnat ovat kuitenkin jopa 600 euroa korkeammat kuin kaksioiden tai kolmioiden. Yksiöiden korkeita hintoja ylläpitää ensisijaisesti vuokraustoiminta.

Aktia Kiinteistönvälityksen vuokranvälityksessä eletään kiireisintä aikaa vuodesta.

– Turun vuokramarkkinat ovat edelleen aktiiviset, kun jonotuspaikan vastaanottaneet opiskelijat etsivät vielä vapaana olevia asuntoja. Vuokrayksiöön, joka sijaitsee korkeakoulujen lähellä, saattaa tulla jopa sata hakemusta vuokralaisiksi haluavilta, Aktia Kiinteistönvälityksen aluejohtaja Petri Abrahamsson kertoo.

”Opiskelijat etsivät kotia”

– Asuntosijoittajan kannattaa muistaa, että vuokralle menevät ne asunnot joissa on kohtuullinen vuokra, mutta joka on myös siistissä kunnossa. Opiskelijat etsivät itselleen kotia, joten viihtyisyys on sijainnin lisäksi ratkaisevaa. Esimerkiksi keittiön koosta ja kunnosta on tullut entistä tärkeämpää, kun innostus kotona kokkaamiseen on lisääntynyt.

Erityisesti ydinkeskusta ja itäinen keskusta kiinnostavat opiskelijoita.

– Jos vuokramarkkinoilla haluaa asuntosijoittajana pelata varman päälle, kannattaa satsata itäiseen keskustaan, jossa kaikki korkeakoulut sijaitsevat. Toki siellä yksiöiden hinnat ovat suhteessa erittäin korkeita. Asuntosijoittajat etsivät tässä taloustilanteessa turvallisia kohteita, ja siksi yksiöt ovat erittäin haluttuja, Abrahamsson korostaa.

”Kannattaa katsoa myös keskustan ulkopuolelle”

Petri Abrahamsson kehottaa asuntosijoittajiksi haluavia katsomaan myös muita alueita kuin ydinkeskustaa.

– Keskustan ulkopuolella on hyvä tilaisuus saada asunto kohtuulliseen hintaan, ja muillakin alueilla on tarvetta vuokra-asunnoille. Asiassa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ja tutkia millaiset vuokramarkkinat ovat. Sijoittajan kannalta parhaita ovat alueet, joissa on edullisia asuntoja, mutta joiden arvo voi tulevina vuosina nousta esimerkiksi uudisrakentamisen ansiosta.

Vanhojen yksiöiden keskimääräisen neliöhinnat Turun keskusta-alueella olivat tammi-kesäkuussa 3 330 euroa, kaksioiden 2 750 euroa ja kolmioiden 2 770 euroa. Tiedotteen luvut perustuvat Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto, KVKL:n hintaseurantapalvelun toteutuneisiin kauppahintoihin Turussa.