Takaisin blogiin

Yksiöissä myyjän markkinat Turussa

Turussa myytyjen vanhojen kerrostaloyksiöiden neliöhinta nousi tammi-marraskuussa 2015 lähes kuusi prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Aktia Kiinteistönvälityksen aluejohtaja Petri Abrahamssonin mukaan yksiöiden osalta käynnissä on myyjän markkinat. Erityisesti keskusta-alueella yksiöiden kysyntä on kovaa.

– Yksiöitä ostetaan erityisesti sijoitusasunnoiksi. Keskustassa tai sen lähellä sijaitseva asunto nähdään varmana sijoituskohteena, jonka arvo ei laske, Abrahamsson sanoo.

Remonttien vaikutus hintoihin on suuri

Vanhojen kerrostaloasuntojen kohonneissa hinnoissa on nähtävissä myös valmistuneiden remonttien tuoma lisäarvo. Ilman taloyhtiöissä tehtyjä isoja remontteja kerrostaloasuntojen neliöhinnat olisivat Turussa pudonneet viimeisten vuosien aikana. Remontit ovat pitäneet muutaman prosentin hinnannousua yllä myös isompien asuntojen hinnoissa.

– Remonttien tuoma arvonnousu on merkittävää esimerkiksi Iso-Heikkilässä, jossa on valmistumassa useita putkiremontteja sekä Runosmäessä, jossa on korjattu kerrostalojen julkisivuja. Joissain tapauksissa remontin osuus voi olla jopa 20 prosenttia neliöhinnasta. Siihen nähden muutamien prosenttien nousu neliöhinnoissa on aika pientä.

Ostajat haluavat laadukkaita asuntoja

Myyntiajat ovat pysyneet tammi-marraskuussa lähes samoina vuoden takaiseen.

– Koska hinnat ovat kuitenkin hieman nousseet, voidaan ajatella että kysyntä ja tarjonta alkavat Turussa vihdoin kohdata. Hyväkuntoiset asunnot, jopa omakotitalot, menevät kohtuullisessa ajassa kaupaksi, kunhan hinta on kohdallaan. Selkeästi ostajien laatuvaatimukset ovat kasvaneet. Martissa hyväkuntoisen kolmion näytössä voi helposti olla kymmeniä ihmisiä, ja kauppahinnat ovat sen mukaisia, Petri Abrahamsson korostaa.

Tutustu myytäviin asuntoihin:
Aktia Kiinteistönvälitys