Kaptensgatan 10

Fyra lägenheter

Pinta-ala

250 m²

Sijainti

22100 Mariehamn

Tyyppi

kerrostalo

Kerros

  / 2

Unik stadsgård om hela 1 205 kvadratmeter i eftertraktat centrumläge i Mariehamn med outnyttjad byggrätt och stor utvecklingspotential. Läget är bland de bästa i Mariehamns stadskärna – mycket centralt men ändå lugnt och tyst.

Fastigheten är bebyggd med ett charmigt 30-tals bostadshus inrymmande fyra lägenheter. Huset andas karaktär med burspråk, trägolv, spegeldörrar, generös takhöjd och bevarade tidstypiska detaljer. Huset har ett väl tilltaget ljusinsläpp med fönster i alla väderstreck och lägenheterna är utformade med stora inredningsvänliga rum.

Byggnaden disponeras i två plan plus källare och vind. Det första våningsplanet inrymmer två lägenheter, varav den ena är en stor tvårumslägenhet och kök om ca 70 kvadratmeter och den andra lägenheten är ett rum och kök om ca 40 kvadratmeter. Det andra våningsplanet är till sin utformning likadant som det första våningsplanet och omfattar således två lägenheter av samma storlek som lägenheterna i det första våningsplanet. Från trapphuset i det andra våningsplanet fortsätter trappan upp till vindsplanet där det finns ett övernattningsrum och ett toalettrum.

Byggnaden är utrustad med en bergvärmeanläggning och värmen fördelas med hjälp av vattenburna radiatorer. År 2012 utfördes en större renovering av tre av fyra lägenheter där badrum och stammar renoverades och förnyades. Fönstren är förnyade.

Trädgården är vacker och grönskande med fruktträd och uteplatser som omgärdas av mur och staket. Parkeringsplatsen framför huset är grusbelagd och rymmer flertalet bilar.

Fastigheten har ägts av samma familj i nära 100 år. Byggnadens exteriör har ett kulturhistoriskt och stadsbildsmässigt värde, klassad som särskilt värdefull i stadens bevarandeprogram. Byggnaden är inte K-märkt.

Det finns stora möjligheter att förädla fastighetens outnyttjade byggrätt som efter en stadsplaneändring kan uppgå till över 1500 kvadratmeter. Alternativt kan bostadshuset förvandlas till en ståtlig och representativ familjevilla. Eller både och om du så önskar.

Försäljning sker genom anbudsförfarande. Skriftliga, förseglade anbud inlämnas till Aktia Fastighetsförmedling Ab:s kontor (Storagatan 4) senast den 15 december 2021 kl. 15:00. Säljaren förbehåller sig rätten att fritt godta eller förkasta givna anbud eller att anordna budgivning mellan anbudsgivarna. En anbudsblankett skickas på begäran.

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare Adam Söderlund för mer information om objektet.

Perustiedot

Tyyppi
kerrostalo
Rakennusvuosi
1933
Kuvaus
Fyra lägenheter
Tilat ja varustelu
kuntotarkastus tehty
Koko
ei luokiteltu
Pinta-ala
250 m²
Muu pinta-ala
140 m²
Kokonaispinta-ala
390 m²
Yleiskunto
välttävä

Tontti ja kaavoitus

Tontin pinta-ala
1 205 m²
Tontin omistus
oma
Tontin tyyppi
Tasamaatontti

Kohteen kuvaus

Tontin pinta-ala
1 205 m²
Kiinteistötunnus
478-3-13-4
Tontin omistus
oma
Muuta
kuntotarkastus tehty

Materiaalit, varusteet ja lämmitys

Rakennusmateriaali
puu teräs
Kattotyyppi
Plåt
Lämmitysjärjestelmä
maalämpö

Taloyhtiö

Tontin omistus
oma

Palvelut ja liikenneyhteydet

Palvelut
Bästa centrumläge i Mariehamn med omedelbar närhet till service.

Ota yhteyttä välittäjään

Jaa sivu

Jatka selailua