Tillbaka till bloggen

Kaneldröm

Kanelbullens dag är alldeles bakom hörnet, HURRA! Därför har vi plockat fram ett fantastiskt recept och nu kan du också bjuda på stans bästa kanelbak på söndag!

Deg:

50 g jäst
4 dl mjölk
1 dl grädde
150 g smör
1 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma
12 dl mjöl

Fyllning:

150 g smör
1 dl socker
1 msk kanel
1 msk kardemumma

Topping:

1 ägg
1 dl sockerlag
2 msk socker
2 tsk kardemumma

Gör så här:

Smula jästen och rör ner den i 1 dl av mjölken (rumsvarm). Smält smöret och blanda ihop med resten av mjölken och grädden. Häll i socker, salt, kardemumma och mjöl.
Knåda till en slät deg och låt jäsa under duk i ca 45 min.

Blanda sedan ihop rumsvarmt smör med socker, kanel och kardemumma.

Kavla ut degen till en stor rektangel och bred på fyllningen i mitten av plattan.
Skär sneda snitt mot den fyllda delen och fläta dom skurna remsorna.
Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen. (200 grader / ca 30 minuter).

Om du vill ha en riktigt saftig bullalängd kan du pensla längden med sockerlag också efter gräddningen (koka då upp 1 dl socker i 0,75 dl vatten). Strö över kardemumma, socker eller varför inte tex hackade hasselnötter.

VOILA! Underbar kaneldröm som bara smälter i munnen. Lycka till!