Kläppsundsvägen

Strandvillor med enastående läge i skärgården

Storlek

176 m²

Försäljningspris

690 000,00 €

Skuldfritt pris

690 000,00 €

Område

22910 Torsholma

Typ

stuga eller villa

Våning

1 / 1

Skärgårdsdröm på Åland, Brändö.

Fastigheten är hela 3,43 ha och har ett fantastiskt läge i den Åländska skärgården med över 300 m egen strand mot sydväst. Torsholma ligger alldeles intill den Åboländska skärgården med goda färjeförbindelser. Försäljningen omfattar två bostadshus, strandbastu med gästrum, stort båthus med hamnanläggning samt två stora lagerhallar. Husen är byggda som bostadshus vilket öppnar upp för bekymmersfri vistelse året runt.

Försäljningen sker i bolagsform där möjlighet finns att förvärva antingen hela eller halva aktiestocken i bolaget. Köpare på helheten har företräde. Som enskild köpare kan man reservera ena delen i väntan på köpare till andra delen och därefter görs gemensamt köpslut. Vardera del består av ett bostadshus, lika del av hamnanläggning och båthus samt egen lagerhall.

Objekt A - bostadshus, strandbastu, lagerhall samt lika del av hamnanläggning och båthus: 395 000 €.
Enastående västerläge med sandstrand, strandbastu med gästbostad och bostadshus.
Huset är uppfört 2000 med en våningsyta om 84 kvm och inrymmer fyra rum och kök, farstukvist, badrum och förråd. Planlösningen är öppen och ljus med extra takhöjd vid kök och vardagsrum som också har ett vackert burspråk. Golvet är till största delen plankgolv undantaget två sovrum där man har vinyl. Badrummet är helkaklat och har plats för tvättmaskin. Från köket kommer man ut till en stor altan i söderläge med vindskydd och rymligt, komplett utrustat utekök i rostfritt utförande med bland annat grill, stekbord och kylskåp.
Strandbastun är oktagonformad och uppförd 2008 med stor omgivande altan med infällt vildmarksbad. Byggnaden inrymmer bastuavdelning, relaxrum samt två sovrum varav ett på övre våningen med 360-graders utsikt.
Både hus och strandbastu värms med luftvärmepump, elradiatorer samt golvvärme i badrum. I huset finns dessutom en täljstensspis i vardagsrummet. Vatten är draget från vattenandelslag medan avlopp är till egen trekammarbrunn med infiltration. Fiber finns anslutet.

Objekt B - bostadshus, lagerhall samt lika del av hamnanläggning och båthus: 300 000 €.

Privat tillvaro på en helt egen udde med lång strandlinje mot väster och solvarma klippor och nybyggt hus. Huset har en våningsyta om 92 kvm och inrymmer två sovrum, kök öppet mot stort vardagsrum med tilltagen takhöjd, förråd, tvättstuga, badrum med bastu, hall och teknikrum. Till det har man en stor längsgående terass mot väster, delvis också skyddad under tak.
Terassen har inte mindre än fyra ingångar till bostaden vilket gör att man smidigt kan använda hela terrassen från såväl från bastu, vardagsrum och sovrum.
Interiören är ljus och mycket luftig tack vare tilltagen takhöjd och många fönsterpartier mot havet. Ytorna är av parkett och väggarna är målade medan våtutrymmen är helkaklade.
Uppvärmning sker med modern teknik, genom en till- och frånluftsvärmepump som ombesörjer både värme, ventilation och varmvatten. Här får du en effektiv uppvärmning och till låg kostnad med modern teknik som låter dig styra enheten även på distans. Bostaden är ansluten till vattenandelslaget Torsholma vatten medan avloppet är 3-kammarbrunn med infiltration. Fiber finns tillgängligt men är inte anslutet till bostaden.
Området har sluttande berg mot väster övergåendes till alskog och karg natur och områden med vass. Båthuset intill är rivningsobjekt.

Båthuset är uppfört 1995 och är 12x8 m. Västra lagerhallen är från 2004 och är 176 kvm. Östra lagerhallen är i två delar, 79 kvm från 2008 och 47 kvm från 2011. El och vatten finns draget till samtliga byggnader.
Intill färjfästet ca 1 km nordväst om fastigheten planeras att uppföras ett 2 MW vindkraftverk.

Grunduppgifter

Typ
stuga eller villa
Form av ägande
egen
Skuldfritt pris
690 000,00 €
Försäljningspris
690 000,00 €
Pris per kvadrat
1 133,00 €
Byggnadsår
1990
Beskrivning av objektet
Strandvillor med enastående läge i skärgården
Lokaler och utrustning
egen bastu, eget avtal med tjänstleverantören
Volym
inte klassificerad
Yta
176 m²
Yta i andra lokaler
433 m²
Yta totalt
609 m²
Våning
1
Allmänt skick
bra
Energiklass
Ej lagenligt energicertifikat

Tomt och planläggning

Tomtens areal
34 350 m²
Tomt
egen

Objektets beskrivning

Tomtens areal
34 350 m²
Tomt
egen
Annat
egen bastu, eget avtal med tjänstleverantören

Material, utrustning och uppvärming

Byggmaterial
trä
Värmesystem
el luftvärmepump annat

Bostadsbolag

Bostadsbolag
Kläppen Ab
Ansvar för fastighetsskötsel
aktionär
Tomt
egen

Kontakta mäklaren

Dela sidan

Fortsätt utforska