Lovägen 2 A1

2 rum & kök på första våningen

Storlek

52 m²

Försäljningspris

191 000,00 €

Skuldfritt pris

191 000,00 €

Område

22140 Jomala

Typ

höghus

Våning

1 / 8

Välkommen till BAB Solrosen, det andra av Ålands två högst belägna lägenhetshus med makalös utsikt och enastående kvalitet.

I Solrosen har solen och utsikten fått vara de mest formgivande faktorerna i lägenheternas planering där byggnaden fått en helt egen karaktär med sin välvda framsida. Resultatet är flexibla, ljusa och lättmöblerade lägenheter med prioriterat utrymme för umgänge, vända mot de stora inglasade balkongerna.

Redan på plan 1 är du 39 meter över havet medan du på åttonde våningen är hela 60 meter över havet med fantastiska vyer mot – och över - Mariehamn.
Din bostad är en reflektion av din personliga stil och smak. Därför ger vi dig möjlighet att påverka materialvalen i din lägenhet. Du kan välja mellan noggrant utvalda alternativ som passar din personliga smak och få den unika touchen du drömt om som skapar den inbjudande atmosfär som du längtar efter att komma hem till. Beroende på lägenhetsstorlek finns färdigt framtagna alternativa planlösningar, så att du ska kunna skapa ditt nya hem helt anpassat efter dina behov.
Förutom den fantastiska bostaden ingår också en garageplats. Ett garage finns under huset, vilket inte bara ger dig praktisk parkering utan också en känsla av lyx varje gång du stiger in i ditt hem.

LÄGENHETERNAS UTFORMNING
Bostäderna är planerade för att få in så mycket ljus och utsikt som möjligt. Planlösningarna är rymliga med stora sociala ytor och separata sovrum.
Det finns olika möjligheter att anpassa rummen efter köparens egna önskemål. Till exempel kan köparen välja var olika ytor ska placeras intill balkongerna.
Takhöjden är cirka 2,60 meter och alla fönster mot väst sträcker sig från golvet till taket. Det finns stora skjutdörrar på 2,40 meter som leder till uteplatserna.
Beroende på storlek erbjuds 1-3 inglasade balkonger på 7 m² - 25 m² per lägenhet. Takvåningen har till och med 4 ingångar till den stora terrassen på cirka 94 m².

UTRUSTNING
Köken är utrustade med inredning från Marbodal eller motsvarande. Vitvarorna kommer från Siemens eller motsvarande och inkluderar induktionshäll, fläkt, diskmaskin, kyl och frys, samt ugn och mikrovågsugn i ergonomisk höjd. Badrummen har en kombinerad tvättmaskin och torktumlare som standard.
Specifika varumärken för inredning och utrustning fastställs av säljaren under upphandlingsfasen för projektet. När köpeavtalen har skrivits under börjar anpassningsfasen, där köparna får möjlighet att påverka inredning, utrustning och utförande enligt sina egna preferenser. Leverantörerna kommer att guida köparna genom processen för att välja tillval.

MATERIALVAL & INREDNING
Det finns två material och färgval att välja mellan utan extra kostnad, Classic och Natur.
Classic erbjuder en modern, tidlös inredning med ljus och slät köksinredning, med massiva
träbänkskivor och kaklat stänkskydd mellan bänk och skåp medan Natur återspeglar en varm och harmonisk boendemiljö med köksinredning i trä och köksbänkar samt stänkskydd i betongimiterat laminat.
Oberoende val av inredningsstandard, planeras sovrummen med parkettgolv i klassisk stil och
badrummen med vita kvadratiska väggkakel som läggs omlott.
För närmare beskrivning kring material och inredning, se prospekt

BOENDEMILJÖ
Bostads Ab Solrosen är ett modernt och handikappvänligt boende. Hela byggnaden är tillgänglig med hiss och även markområdet är utformat för att underlätta för personer med rörelsehinder. Alla dörrar och ytor är anpassade för rullstolar.
Entrédörrarna till lägenhetshuset har automatisk öppning, kodlås och porttelefon som är kopplad till varje lägenhet. I källarplanet finns lägenhetsförråd och även en bastuavdelning som delas av båda bostadsbolagen, tillsammans med en trevlig övernattningslägenhet i systerhuser. Det underjordiska garaget är anslutet med ljud- och luktskyddade slussar och kan nås med hiss.
Utöver detta finns det gott om fria parkeringsplatser på gården.
Tomten planeras med grönområden på den västra sidan och en lekplats med kullar, gungor och rutschkana på den östra sidan. Sophanteringen är separat och tack vare att en stor del av tomten är naturområde blir skötseln av gården kostnadseffektiv.
Byggnaden kommer att vara välisolerad med platsgjuten betongstomme och fönster med lågt u-värde för att skapa en energieffektiv, lugn och bekväm miljö. Uppvärmningen av lägenheterna görs med vattenburen golvvärme från bergvärme i alla rum utom badrummen, där det finns elslingor. Under sommaren kan golven (utom badrummen) kylas till cirka 20 grader med hjälp av frikyla från bergvärmen. Solceller används också för att optimera bolagets driftsekonomi.
Fastigheterna kommer att anslutas till fibernät för IP-telefoni och IP-tv enligt de boendes önskemål. Driftsavgiften beräknas till låga 2,00 €/m²/månad och inkluderar kostnader för uppvärmning (och kyla), fastighetsskötsel, försäkring, förvaltning av bostadsbolaget och sophantering.
Utöver driftsavgiften tillkommer kostnader för hushållsel och vatten, som mäts individuellt i varje lägenhet. Internet- och tv-anslutning väljs och betalas separat av köparen enligt deras egna preferenser.

RESERVERING
Du kan omedelbart göra en reservation på en tillgänglig lägenhet. När avtalet undertecknas betalas en reservationsavgift på 4 % av köpesumman. Om du väljer att bryta reservationen kommer reservationsavgiften att återbetalas.
När reservationsavtalet har undertecknats och byggprocessen har börjat kommer det slutliga köpeavtalet att upprättas mellan köparen och säljaren. Därefter är betalningen av köpesumman bunden till projektets framsteg enligt den fastställda betalningsplanen. Betalningsplanen kommer att specificeras i köpeavtalet, och den sista betalningen på 10 % av köpesumman kommer att göras när köparen får tillträde till bostaden.

TILLVAL / ANPASSNING
Vid undertecknandet av det slutliga köpeavtalet kan köparen i samråd med säljaren göra ändringar i lägenhetens standardutförande och inredning. Eventuella ändringar görs enligt säljarens villkor och tidplan. Köparen ansvarar för alla extra kostnader som uppstår på grund av ändringar och tillval.

SÄKERHET
För att säkerställa projektet tecknar säljaren ett RS-avtal, vilket ger köparen lagstadgat skydd under hela byggprocessen.
Som en del av reservationsavtalet tecknas också en insolvensgarantiförsäkring (byggfelsförsäkring) med Ålands Ömsesidiga försäkringsbolag. Denna försäkring täcker konstruktionsfel i byggnaderna i 10 år efter att byggnaderna har färdigställts, om stiftaren går i konkurs.

ÖVERLÅTELSESKATT
På köpet erläggs utöver köpesumman, en överlåtelseskatt om 2 % av köpesumman.
Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad är befriade från överlåtelseskatten.

Kontakta oss på Aktia Fastighetsförmedling idag för att ta reda på mer om detta spännande projekt och ta steget mot ditt drömboende!

Grunduppgifter

Typ
höghus
Form av ägande
egen
Skuldfritt pris
191 000,00 €
Försäljningspris
191 000,00 €
Pris per kvadrat
3 673,08 €
Byggnadsår
2023
Beskrivning av objektet
2 rum & kök på första våningen
Lokaler och utrustning
balkong, hiss
Volym
2 rum
Yta
52 m²
Yta i andra lokaler
0 m²
Yta totalt
52 m²
Våning
1
Allmänt skick
ny

Kostnader

Skötselvederlag
97,00 €
Bolagsvederlag tot.
97,00 €
Övriga avgifter
Driftsvederlaget beräknas till 2 € / kvm.

Tomt och planläggning

Tomt
egen

Objektets beskrivning

Tomt
egen
Annat
balkong, hiss

Material, utrustning och uppvärming

Byggmaterial
betong
Värmesystem
annat

Bostadsbolag

Bostadsbolag
Bostads Ab Solrosen Jomala
Ansvar för fastighetsskötsel
servicebolag
Tomt
egen

Övriga utrymmen

Övriga utrymmen
inglasad terrass

Kontakta mäklaren

Dela sidan

Fortsätt utforska