Lovägen 2 B1

Nybyggd tvåa på första våningen

Storlek

52 m²

Försäljningspris

179 000,00 €

Skuldfritt pris

179 000,00 €

Område

22140 Jomala

Typ

höghus

Våning

1 / 8

Välkommen till BAB Solfjädern, det första av Ålands två högst belägna lägenhetshus med makalös utsikt och enastående kvalitet.

I Solfjädern har solen och utsikten fått vara de mest formgivande faktorerna i lägenheternas planering där byggnaden fått en helt egen karaktär med sin välvda framsida. Resultatet är flexibla, ljusa och lättmöblerade lägenheter med prioriterat utrymme för umgänge, vända mot de stora inglasade balkongerna.

Lägenhet 1 är vid gaveln på första våningen och har inglasad balkong vänd mot vackert naturområde. Köket har en praktisk planlösning med plats för fullstort matbord, förråd och liten plats för avhängning.
Vardagsrummet har ett stort skjutparti i glas från golv till tak som öppet förlänger rummet ut mot den inglasade balkongen.
Badrummet ger med sina 5,5 kvm bra med utrymme och kommer färdigt med kombinerad tvätt/tork-maskin installerad.

Takhöjden är cirka 2,60 m och fönster i vardagsrum mot väst sträcker sig från golv till tak.
Den inglasade balkongen på 7,4 m² ger ett privat läge utan insyn.

Köket är utrustat med inredning från Marbodal och vitvaror från Siemens och inkluderar induktionshäll, fläkt, diskmaskin, kyl och frys, samt ugn och mikrovågsugn i ergonomisk höjd. Badrummet har en kombinerad tvättmaskin och torktumlare som standard.
Sovrummen har parkettgolv i klassisk stil och badrummen vita kvadratiska väggkakel lagda omlott.

Bostads Ab Solfjädern är ett modernt och handikappvänligt boende. Hela byggnaden är tillgänglig med hiss och även markområdet är utformat för att underlätta för personer med rörelsehinder. Alla dörrar och ytor är anpassade för rullstolar.
Entrédörrarna till lägenhetshuset har automatisk öppning, kodlås och porttelefon som är kopplad till varje lägenhet. I källarplanet finns lägenhetsförråd och även en trevlig övernattningslägenhet som delas av båda bostadsbolagen, tillsammans med en bastuavdelning i systerhuset. Det underjordiska garaget är anslutet med ljud- och luktskyddade slussar och kan nås med hiss.
Utöver detta finns gott om fria parkeringsplatser på gården.
Tomten planeras med grönområden på den västra sidan och en lekplats med kullar, gungor och rutschkana på den östra sidan. Sophanteringen är separat och tack vare att en stor del av tomten är naturområde blir skötseln av gården kostnadseffektiv.
Byggnaden blir välisolerad med platsgjuten betongstomme och fönster med lågt u-värde för att skapa en energieffektiv, lugn och bekväm miljö. Uppvärmningen av lägenheterna görs med vattenburen golvvärme från bergvärme i alla rum utom badrummen, där det finns elslingor. Under sommaren kan golven (utom badrummen) kylas till cirka 20 grader med hjälp av frikyla från bergvärmen. Solceller används också för att optimera bolagets driftsekonomi.
Fastigheterna kommer att anslutas till fibernät för IP-telefoni och IP-tv enligt de boendes önskemål. Driftsavgiften beräknas till låga 2,00 €/m²/månad och inkluderar kostnader för uppvärmning (och kyla), fastighetsskötsel, försäkring, förvaltning av bostadsbolaget och sophantering.
Utöver driftsavgiften tillkommer kostnader för hushållsel och vatten, som mäts individuellt i varje lägenhet. Internet- och tv-anslutning väljs och betalas separat av köparen enligt egna preferenser.

På köpet erläggs en överlåtelseskatt om 2 % av köpesumman.
Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad är befriade från överlåtelseskatten.

Grunduppgifter

Typ
höghus
Form av ägande
egen
Skuldfritt pris
179 000,00 €
Försäljningspris
179 000,00 €
Pris per kvadrat
3 442,31 €
Byggnadsår
2022
Beskrivning av objektet
Nybyggd tvåa på första våningen
Lokaler och utrustning
balkong, hiss, eget avtal med tjänstleverantören
Volym
2 rum
Yta
52 m²
Yta i andra lokaler
0 m²
Yta totalt
52 m²
Våning
1
Allmänt skick
ny

Kostnader

Bolagsvederlag
104,00 €
Skötselvederlag
104,00 €
Övriga avgifter
Driftsvederlaget beräknas till 2 € / kvm.

Tomt och planläggning

Tomtens areal
8 597 m²
Tomt
egen

Objektets beskrivning

Tomtens areal
8 597 m²
Tomt
egen
Annat
balkong, hiss, eget avtal med tjänstleverantören

Material, utrustning och uppvärming

Byggmaterial
betong
Taktyp
Pulpet
Taktäckning
Plåt
Värmesystem
annat

Bostadsbolag

Bostadsbolag
Bostads Ab Solfjädern Jomala
Ansvar för fastighetsskötsel
servicebolag
Tomt
egen

Kontakta mäklaren

Dela sidan

Fortsätt utforska