Kaptensgatan 10

Storlek

250 m²

Område

22100 Mariehamn

Typ

höghus

Våning

2 / 2

Unik stadsgård om hela 1 205 kvadratmeter, inklusive bostadshus med fyra lägenheter, i eftertraktat centrumläge i Mariehamn med outnyttjad byggrätt och stor utvecklingspotential. Läget är bland de bästa i Mariehamns stadskärna – mycket centralt men ändå lugnt och tyst. Försäljningen omfattar både fastighet och byggnad.

Fastigheten är bebyggd med ett charmigt 30-tals bostadshus inrymmande fyra lägenheter. Huset andas karaktär med burspråk, trägolv, spegeldörrar, generös takhöjd och bevarade tidstypiska detaljer. Huset har ett väl tilltaget ljusinsläpp med fönster i alla väderstreck och lägenheterna är utformade med stora inredningsvänliga rum.

Byggnaden disponeras i två plan plus källare och vind. Det första våningsplanet inrymmer två lägenheter, varav den ena är en stor tvårumslägenhet och kök om ca 70 kvadratmeter och den andra lägenheten är ett rum och kök om ca 40 kvadratmeter. Det andra våningsplanet är till sin utformning likadant som det första våningsplanet och omfattar således två lägenheter av samma storlek som lägenheterna i det första våningsplanet. Från trapphuset i det andra våningsplanet fortsätter trappan upp till vindsplanet där det finns ett övernattningsrum och ett toalettrum.

Byggnaden är utrustad med en bergvärmeanläggning och värmen fördelas med hjälp av vattenburna radiatorer. År 2012 utfördes en större renovering av tre av fyra lägenheter där bland annat ytor, badrum och stammar renoverades och förnyades. Fönstren är förnyade.

Trädgården är vacker och grönskande med fruktträd och uteplatser som omgärdas av mur och staket. Parkeringsplatsen framför huset är grusbelagd och rymmer flertalet bilar.

Fastigheten har ägts av samma familj i nära 100 år. Byggnadens exteriör har ett kulturhistoriskt och stadsbildsmässigt värde, klassad som särskilt värdefull i stadens bevarandeprogram. Byggnaden är inte K-märkt.

Det finns stora möjligheter att förädla fastighetens outnyttjade byggrätt som efter en stadsplaneändring kan uppgå till över 1500 kvadratmeter. Alternativt kan bostadshuset förvandlas till en ståtlig och representativ familjevilla. Eller både och om du så önskar.

Försäljning sker genom anbudsförfarande. Skriftliga, förseglade anbud inlämnas till Aktia Fastighetsförmedling Ab:s kontor (Storagatan 4) senast den 15 december 2021 kl. 15:00. Säljaren förbehåller sig rätten att fritt godta eller förkasta givna anbud eller att anordna budgivning mellan anbudsgivarna. En anbudsblankett skickas på begäran.

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare Adam Söderlund för mer information om objektet.

Grunduppgifter

Typ
höghus
Byggnadsår
1933
Lokaler och utrustning
besiktning har utförts
Volym
inte klassificerad
Yta
250 m²
Yta i andra lokaler
140 m²
Yta totalt
390 m²
Våning
2
Allmänt skick
nöjaktig

Tomt och planläggning

Tomtens areal
1 205 m²
Tomt
egen
Tomtens typ
Plantomt

Objektets beskrivning

Tomtens areal
1 205 m²
Fastighetsbeteckning
478-3-13-4
Tomt
egen
Annat
besiktning har utförts

Material, utrustning och uppvärming

Byggmaterial
trä stål
Värmesystem
jordvärme

Bostadsbolag

Tomt
egen

Kontakta mäklaren

Dela sidan

Fortsätt utforska