Nypongränd 2

Storlek

176 m²

Försäljningspris

360 000,00 €

Skuldfritt pris

360 000,00 €

Område

22100 Mariehamn

Typ

egnahemshus

Våning

1 / 1

Välskött familjehus på stor tomt med strandnära läge i Östernäs.

Välkommen till ett trevligt och omsorgsfullt vårdat bostadshus på en av kvarterets största tomter, strandnära läge och med egen båtplats. Huset har ett fantastiskt läge vid återvändsgränd med egen båtplats vid Skolhamnens brygglag precis nedanför huset och intilliggande badstränder. Alltsammans på kort avstånd till stadskärnan.

Huset har en fin planlösning med centralt placerad entré som delar upp ytorna så att sovrum, badrum och toalett är avskiljda från sociala och praktiska utrymmen. Huset värms med ett effektivt och driftsäkert värmesystem, bergvärme (2017) till golvvärme och radiatorer, kompletterat med en rejäl eldstad av täljsten som effektivt kan hålla nere uppvärmningskostnaderna. Byggnadens placering på tomten ger en stor och barnvänlig bakgård med gott om utrymme för både odlingar och lekplats.

Huset är ett Anebyhus uppfört 1995 på krypgrund av lecamur ovan betongsula. Våningsytan uppgår till 191 kvm inklusive carport medan uppvärmd golvyta är 176 kvm. Till det finns ett trädgårdsförråd om ca 21 kvm. Byggrätten är på hela 380 kvm vilket ger 168 kvm oanvänd byggrätt. Huset är i träkonstruktion och har en fasad av trä och yttertak av falsade tegel. Huset har mekanisk frånluftsventilation och friskluftsventiler.

Rumsfördelningen består av hall, stor groventré, klädvård, fyra sovrum varav ett med klädkammare, badrum, toalett, kök, matsal samt stort och luftigt vardagsrum med en stadig och centralt placerad eldstad (Tulikivi TU2200T) vilken sotats regelbundet. Köksinredningen är från Ballingslöv medan vitvaror består av två kombiskåp, infälld keramisk spis, ugn, kombinerad mikro/ugn och diskmaskin. Alla vitvaror är från Siemens och förnyades 2017. Bänkytan är av massiv ek.
Golvet är genomgående av nordic white ekparkett undantaget kök och tvättstuga som har laminat. I grovköket har man plastmatta. I kök, badrum, och grovkök har man vattenburen golvvärme medan övriga utrymmen har radiatorer, samtliga från bergvärme.
Badrummet är helkaklat och har fint ljusinsläpp genom frostade fönster. Duschen renoverades 2010 och en duschkabin sattes in. Badrummet är mycket rymligt och har plats för badkar.

Från vardagsrummet kommer man ut till en stor och solig altan som löper längs hela husets västra sida. Även på husets framsida finns två trevliga uteplatser med fin utsikt över Slemmern.
Från carporten finns dörr till groventrén. Utöver förrådsbyggnaden finns förvar både under huset och i mellantak ovan carporten.

Båtplats nr 7 vid Skolhamnens Brygglag ingår i försäljningen. Till båtplatsen är det drygt 80 m och det årliga vederlaget är 80 €.

Grunduppgifter

Typ
egnahemshus
Skuldfritt pris
360 000,00 €
Försäljningspris
360 000,00 €
Pris per kvadrat
2 045,45 €
Byggnadsår
1995
Lokaler och utrustning
elanslutning övergår, satellit-tv, direkt utgång, besiktning har utförts, fuktmätning har utförts
Volym
5 rum
Yta
176 m²
Yta totalt
176 m²
Våning
1
Allmänt skick
bra
Energiklass
D2018

Kostnader

Övriga avgifter
Elförbrukning: 2018 - 6 072 kWh 2019 - 7 197 kWh 2020 - 7 959 kWh 2021 - 7 721 kWh

Tomt och planläggning

Tomtens areal
1 456 m²
Tomt
egen
Tomtens typ
Plantomt

Objektets beskrivning

Tomtens areal
1 456 m²
Fastighetsbeteckning
478-17-24-9
Tomt
egen
Annat
elanslutning övergår, satellit-tv, direkt utgång, besiktning har utförts, fuktmätning har utförts

Material, utrustning och uppvärming

Byggmaterial
trä
Taktyp
Valmat
Taktäckning
Falsade tegel
Värmesystem
annat
Spis
öppen spis

Bostadsbolag

Tomt
egen

Kök

Väggmaterial
kakel tapet
Golvmaterial
parkett laminat
Utrustning
mikrovågsugn diskmaskin spisfläkt / rökkanal
Öppen spis
keramisk spis separat ugn
Kylskåp
kylskåp/frys - kombiskåp

Badrum

Väggmaterial
kakel
Golvmaterial
klinker
Utrustning
duschskåp golvvärme wc dusch spegelskåp

Hjälpkök

Väggmaterial
tapet
Golvmaterial
plast
Utrustning
tvättmaskin tvättmaskinsanslutning golvvärme bänk centraldammsugare

WC

Väggmaterial
kakel
Golvmaterial
klinker

Vardagsrum

Väggmaterial
tapet
Golvmaterial
parkett

Sovrum

Antal
4
Golvmaterial
parkett

Övriga utrymmen

Övriga utrymmen
matplats tambur terass

Service och trafikförbindelser

Tjänster
Huset har ett fantastiskt läge intill flera fina badstränder och den egna båtplatsen vid Skolhamnens brygglag. Dagis, skola och idrottsanläggningar är även de på mycket kort avstånd. Närmsta matbutik är en knapp. kilometer bort och till centrala Mariehamn är det ca 2 km.

Kontakta mäklaren

Dela sidan

Fortsätt utforska