8 vinkkiä sujuvampaan remonttiin

20170221 aktia blogikuva remontti brush 1034901 1920

Remontin aloittamiseen liittyy tärkeitä kysymyksiä, jotka tulee ottaa ajoissa huomioon. Vaikka into rakentamiselle olisi suuri, kannattaa suunnitteluun ja tärkeiden asiakirjojen läpikäymiseen uhrata aikaa. Noudattamalla seuraavia vinkkejä välttyy monilta ongelmilta.

Remontoinnilla voidaan parantaa asunnon arvoa tai tehdä kotia viihtyisämmäksi. Pelkkä pintojen uusiminenkin raikastaa ilmettä, mutta välillä halutaan tehdä isompia muutoksia kodin rakenteisiin.

1. Ota ajoissa yhteyttä taloyhtiön isännöitsijään.

Kun aloitat remontin suunnittelun, on hyvä kysyä ammattilaiselta neuvoa. Isännöitsijä osaa kertoa kaiken tarvittavista ilmoituksista. Tee itsellesi muistilista tarvittavista toimenpiteistä ja vaadituista lomakkeista. Älä aloita remonttia ennen kuin sinulla on siihen lupa taloyhtiöltä.

2. Muista tarvittavat viranomaisluvat.

Myös omakotiasujan tulee muistaa, että remontit saattavat vaatia lupia. Tällaisia remontteja ovat esimerkiksi rakennuksen ulkoasukorjaus sekä tilojen käyttötarkoituksen tai laajuuden muuttaminen.

3. Käytä ammattilaisia apunasi.

Osa korjauksista on jo laissa rajattu jokamiehen ulottumattomiin, ja niissä tulee turvautua asiantuntijoihin. Tavallisimpia ammattilaisia vaativia remontteja ovat sähkötyöt ja vesieristys. Ammattilaisia kannattaa käyttää myös perustöissä, jotta aikataulu pitää ja laatu on kohdallaan. Huolehdi, että remontillasi on kokenut valvoja, joka huolehtii remontin toteutumisesta suunnitelman mukaisesti.

4. Turvaudu suosituksiin.

Hyvä tapa löytää itselle sopiva ja laadukas remonttiyhtiö on turvautua muiden suosituksiin. Hanki ammattitaitoinen tekijä, joka suunnittelee remontin hyvän rakennustavan mukaisesti. Varmista myös, että remontin tekijällä on riittävästi kokemusta ja ammattitaitoa.

5. Tee kaikki sopimukset kirjallisina, jolloin vastuut on selkeästi sovittuna.

6. Muista kuntotarkastusraportti.

Kuntotarkastusraportti on tärkeä asiakirja korjauksia ja remontteja suunniteltaessa ja niistä päätettäessä. Siihen tulee kirjata kaikki rakennuksen puutteet sekä se, mitä näille puutteille tulee tehdä.

7. ”Älä tee itse, ellei epäonnistuminenkin ole hyväksyttävää”.

Vanhan kansan ohje pitää edelleen paikkansa. Jos päättää remontoida itse, kannattaa varautua pieniin vastoinkäymisiin.

8. Ota huomioon remontoidessasi myös naapurisi. 

Älä aiheuta melua sellaisina aikoina, jolloin ihmiset haluavat rauhoittua tai nukkua. Toimita remonttijätteet kaatopaikalle, ei taloyhtiön jätesäiliöön. Ilmoita naapureillesi meluhaitasta ja pahoittele kohteliaasti.

21.2.2017

Jaa sivu