Asiantuntemus säästää asiakkaiden aikaa ja rahaa

Aktia Kiinteistönvälityksen myyntipäällikkö Sari Vuorilahti ja aluejohtaja Petri Abrahamsson saivat kesäkuun alussa valmiiksi kiinteistönvälitysalan YKV-tutkinnon, joka on alan korkein koulutus tällä hetkellä. YKV-tutkinto on merkittävä asiakkaiden paremmassa palvelussa, sillä se tuo lisää lainsäädäntöosaamista yritykseen.


Sari ja Petri kehuvat tutkinnon monipuolisuutta ja uusia näkökulmia tuttuihin aihealueisiin. Koulutus toi lisätietoa erityisesti lakien tulkinnasta, perintöasioista ja kaavoituksesta. Koulutuksen asiat tulevat kiinteistönvälittäjän työssä vastaan päivittäin.

– Olen ollut alalla jo 16 vuotta, ja silti koulutuksesta sai uusia oivalluksia ja näkökulmia. Siksi koen YKV-tutkinnon erittäin tärkeäksi. Kiinnostavimmat asiat koulutuksessa kannaltani olivat kiinteistökauppa, kaavoitukseen liittyvät asiat, maankäyttö- ja rakennuslaki sekä perheoikeudelliset asiat, Sari Vuorilahti sanoo.

– Kaavoitusasiat ovat nyt paljon tapetilla täällä Pirkanmaalla, joten tietojen syventäminen niissä asioissa on todella tärkeää, Sari jatkaa.

Välittäjä on tärkeä asiantuntija

Aluejohtaja Petri Abrahamsson korostaa kouluttautumisen merkitystä asiakkaiden paremman palvelun kannalta.

– Asiakkaalle voi tulla kalliiksi, jos hän ei saa asiantuntevia neuvoja kaupanteon yhteydessä. Siksi on tärkeää, että välittäjä tuntee lain ja sen tulkinnat sekä osaa neuvoa vaikeissa ja erikoisissa tilanteissa. Siitä on selkeää säästöä asiakkaille, niin ajan kuin rahan käytössä.

Petri Abrahamsson kokee, että kiinteistönvälittäjän on hankalaa toimia ilman jatkuvaa kouluttautumista.

– Tätä työtä ei yksinkertaisesti voi tehdä ilman kouluttautumista, koska toimintaa säätelevät useat lait. Lainsäädäntö on laaja ja sen omaksuminen kestää. Saamani YKV-koulutus auttaa minua itseäni, yritystä ja kollegoita päivittäisessä työssä.

Yksi henkilö vastaa koko kaupasta

Petri ja Sari tekivät yhteisen tutkimuksen osana YKV-tutkintoa. He halusivat selvittää nettimainonnan ja perinteisen printtimainonnan merkittävyyttä asunto- ja kiinteistökaupassa. Samalla he selvittivät millä kriteerein asiakas ylipäänsä valitsee kiinteistönvälittäjän, ja kohtaavatko välittäjien ajatukset ja asiakkaiden vaatimukset.

– Tutkimus vahvisti, että netti on meille tärkeä viestintäkanava, mutta printtimedian merkitystä ei voi unohtaa. Asiakkaiden mielestä viestin pitää välittää asiantuntemustamme ja sitä, että yksi asiantunteva henkilö hoitaa heidän kauppansa alusta loppuun, Sari Vuorilahti korostaa.


Ylempi kiinteistönvälittäjän koulutus ja tutkinto (YKV)

  • Koulutuksen järjestää Kiinteistöalan koulutuskeskus, KIINKO
  • YKV-koulutusohjelman pääpaino on kiinteistönvälittäjän työhön liittyvässä juridiikassa
  • Koulutus on runsaan vuoden kestävä monimuoto-opetukseen perustuva kokonaisuus
  • Aktia Kiinteistönvälitys kannustaa välittäjiään kouluttautumaan jatkuvasti


Kuva: KIINKO

16.6.2015

Jaa sivu