Avaimet onnistuneeseen muuttoon

Move 2481718 1920

Muuttoon liittyy aina paljon liikkuvia osia. On tärkeää suunnitella muutto huolellisesti ja pyytää tarvittaessa ammattilaisia avuksi. Niemi Palveluiden avainasiakaspäällikkö Nico Weckström auttoi listaamaan hyödyllisiä asioita, jotka kannattaa muistaa muuttaessa.

Valmistaudu ajoissa

Muutto sujuu parhaiten, kun sitä alkaa suunnitella hyvissä ajoin. Muuttofirma kannattaa varata noin pari viikkoa ennen varsinaista muuttopäivää, mutta valmistautuminen ylipäätään on hyvä aloittaa jo parikin kuukautta ennen muuttoa.

‒ Valmistautumiseen tarvittava aika riippuu paljon siitä, paljonko muuttaja aikoo ottaa itse vastuuta muutosta, vai onko kyseessä esimerkiksi ”avaimet käteen” -muutto.

Arvioi ajankäyttöäsi

Ajankäytön arviointi voi olla haastavaa, ja muutossa kuluva aika tulee helposti arvioitua alakanttiin. Käytettävä aika koostuu monesta tekijästä, esimerkiksi hissimahdollisuuksista ja irtaimiston määrästä. Weckström neuvoo jättämään aika-arvion tekemisen ammattilaisille.

‒ Niemen ammattilaiset tulevat mielellään tekemään veloituksettoman arviokäynnin.

Huolehdi turvallisuudesta

Yksi tärkeimmistä asioista muutossa on turvallisuudesta huolehtiminen, oli kyseessä sitten omatoiminen tai ammattilaisten tekemä muutto. Weckströmin mukaan erityisesti omatoimimuutoissa työturvallisuutta ja oikeanlaisten muuttovälineiden tärkeyttä ei usein oteta tarpeeksi huomioon.

‒ Työturvallisuuden vuoksi on esimerkiksi parasta jättää ainakin painavimmat ja hankalimmat huonekalut ammattilaisten hoidettavaksi, Weckström kertoo.

Pidä arvotavarat tallessa

Muutossa saattaa joskus kadota tavaraa, ja se harmittaa jälkeenpäin. Miten muuttaja voi varmistaa, että kaikki tavarat löytyvät vielä purkamisvaiheessakin?

Weckström neuvoo säilyttämään arvoesineet ja muut tärkeät tavarat lukittavissa laatikoissa. Irtaimistoa on myös syytä valvoa koko muuton ajan niin, ettei tavaroita jätetä yksinään lojumaan yleisiin tiloihin tai vaikka kadulle.

Pahvia vai muovia?

Suuntaa antava ohje muuttolaatikoiden määrälle on yksi laatikko per asuinneliö. Muuttolaatikoiden vuokraaminen on edullista, joten omia laatikoita ei välttämättä kannata hamstrata itselleen. Niemi Palvelut suosittelee muovilaatikoiden käyttämistä.

‒ Muovilaatikko on pahvilaatikkoa edullisempi ja kestävämpi.

Suunnittele muuttoreitti

Kaupungissa muuttokuorman kuljettaminen ja parkkeeraus voi tuntua haastavalta. Muista suunnitella ja varmistaa muuttoreitti etukäteen. Tarkista myös lähimpien parkkipaikkojen käytettävyys. Tarvittaessa Niemi voi tehdä muuttopäiville katualuevaraukset.

Muista myös ympäristö

Kierrätyspalvelu on helppo ja ekologinen tapa hankkiutua eroon turhasta tavarasta. Niemi kuskaa ylimääräiset tavarat kierrätyskeskukseen, eli mitään ei viedä kaatopaikalle. Niemi huomioi ympäristöystävällisyyden muutoissa myös käyttämällä biokaasukäyttöisiä autoja.

Tee näin:

  • Varmista, että saat avuksesi riittävästi kantajia.
  • Huolehdi työturvallisuudesta.
  • Pidä huoli, että sinulla on tarvittavat pakkaus- ja suojausmateriaalit.
  • Pakkaa kuorma turvallisesti. Esimerkiksi varmista etukäteen, että sinulla on sidontaliinoja, joilla kuorma pysyy paikallaan muuttaessa.

Älä tee näin:
Muuttotohinassa voi sattua unohduksia tai töppäilyjä. Weckströmin mukaan yleisimpiä virheitä ovat seuraavat asiat:

  • eri tahoille tehtävän muuttoilmoituksen unohtaminen
  • työ- ja tavaramäärän aliarvioiminen
  • mahdollisten muuton yhteydessä tarvittavien asennusten unohtaminen
  • työturvallisuuden laiminlyönti

P.S. Tiesitkö, että Aktia Kiinteistönvälityksellä on tiivis yhteistyö Niemen kanssa. Kysy lisää kiinteistönvälittäjältäsi.

16.4.2018

Jaa sivu