Entistä pätevämpiä asiantuntijoita

Välityslaki, joka säätelee kiinteistönvälitystoimintaa, muuttuu vuoden 2016 alussa. Muutoksen jälkeen puolet kiinteistönvälitystä tekevien toimistojen henkilöistä tulee olla LKV-kokeen hyväksytysti suorittaneita. Aktia Kiinteistönvälityksessä muutos otetaan vastaan tervetulleena parannuksena.

– Lakimuutos on ehdottomasti tervetullut. Kiinteistönvälittäjän työ on mitä suuremmassa määrin asiantuntijatyötä. LKV-kokeen suorittaminen hyväksytysti on osaltaan tae ammattitaidosta. Tulevaisuudessa toivottavasti saamme Suomeen järjestelmän, jossa kaikilta alalla toimivilta vaaditaan ammattipätevyyden osoittaminen. Kannatettavaa olisi myös säännöllinen, pakollinen tietojen päivitys ja siihen liittyvä koe, Aktia Kiinteistönvälityksen toimitusjohtaja Katriina Remahl korostaa.

Remahlin mukaan ammattitaito ei ole pelkästään juridisten asioiden hallintaa, vaan ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä tuntee myös Hyvän välitystavan ohjeet sekä kiinteistönvälittäjän eettiset ohjeet ja noudattaa niitä.

– Asiakkaan tulee voida luottaa siihen, että häntä palveleva välittäjä toimii oikeudenmukaisesti kaikkien osapuolien hyödyksi.

Jatkuvaa koulutusta

Laillistettujen kiinteistönvälittäjien osuus koko välittäjäkunnasta oli syyskuun alussa noin 60 prosenttia, ja joissain kaupungeissa vain hieman yli 40 prosenttia. Yhteensä Suomessa alalla toimii noin 4 700 myyntineuvottelijaa ja kiinteistönvälittäjää. Aktia Kiinteistönvälityksessä yli 70 prosentilla myyntihenkilöstöstä on LKV-koe suoritettuna.

– Kannustamme henkilökuntaamme kouluttautumaan. Esimerkiksi LKV-kokeeseen valmistautuville mahdollistetaan osallistuminen LKV-kursseille. Koko henkilökunnalle järjestämme pari kertaa vuodessa ns. lakikoulutuksia ja useamman kerran vuodessa myyntiin ja asiakaspalvelutaitoihin keskittyviä valmennuksia, Katriina Remahl täsmentää.

Aktia Kiinteistönvälitys on Aktia Pankki Oyj:n tytäryhtiö. Aktia Kiinteistönvälitys tarjoaa luotettavaa ja turvallista asunnonvälityspalvelua. Yhdessä pankin kanssa Aktia Kiinteistönvälitys tarjoaa palvelukokonaisuuden, joka kattaa kiinteistönvälityksen lisäksi pankkipalvelut ja vakuutukset. Aktia Kiinteistönvälityksessä työskentelee noin 60 henkilöä.

Lue lisää meistä ja välittäjistämme

22.12.2015

Jaa sivu