Erilaisia mökkimakuja

Iso osa suomalaisista suunta lomilla ja kesäviikonloppuisin mökille. Nuorempana en kaivannut mökkiä, mutta vanhemmiten ja varsinkin perheellisenä oman mökin kaipuu kasvaa kesä kesältä. Minulle oma mökki voisi olla sellainen välitason mökki. Ei aivan alkeellinen, mutta ei aivan modernikaan. Vessa olisi kiva olla sisätiloissa – minä kun pelkään vähän ulkovessoja – mutta suihkuksi riittäisi saunatuvan suihku ja puilla lämmitetyn kiukaan vesisäiliön vesi. Jos puucee muuten olisi tosi siisti – niin esteettisesti kuin muutenkin, sekä hajuton ja hämähäkitön, voisin suostua siihen. Juomavesi olisi kiva saada sisälle kraanasta.


Nämä kuvat tästä myytävästä mökistä.

Minun mökkini pitäisi olla ehdottomasti veden äärellä. Meren tai järven, sillä ei olisi niiin väliä. Uimisen kannalta tykkään enemmän makeasta vedestä, mutta muuten merikin kävisi hyvin. Rannassa olisi pieni saunatupa ja veteen pääsisi laiturilta tai rannasta. Veneeksi riittäisi soutuvene.

Sisältä minun mökkini olisi sievä, pieni, aika alkeellinen. Keittiöksi riittäisi hella tai pari, ja kaapistot voisi peittää söpöillä verhoilla. Mökki ei kuitenkaan olisi täysin entisten tavaroiden hautausmaa, vaan sisustaisin sen kauniiksi ja aika vaaleaksi. Perinteisesti mökit ovat lattiasta kattoon männyn värisiä, mutta minun mökkini saisi sisältäkin pintaansa maalit.
Nämä kuvat tästä myytävästä mökistä.

Toiset tykkäävät mökin erämeiningistä ja toiset taas haluavat luksusta. Joillekin veden kantaminen kaivosta ja puucee ovat mökkeilyn ehdottomia kulmakiviä. Toisille taas mökissä pitää olla kaikki samat mukavuudet kuin kodissakin. Mukavuuksilla kyllästetty moderni loma-asunto on usein komeampi kuin monen omakotitalo, mutta silti sen sijainti ja tunnelma saattaa olla mökkimäinen. Mökkimakuja on monia, eikä yhtä oikeaa tapaa mökkeillä taida olla olemassa.

Kurkkasin Aktialla myynnissä olevia loma-asuntoja, ja nyt näyttää olevan tarjolla mökkejä molemmista päistä ja vähän siltä väliltäkin. Edullisimman mökin saisi reilulla 80 000 eurolla, kun taas kallein loma-asunto lähentelee 600 000 euroa.

Tavallista mökkeilyä pienin modernein maustein, vai luksusta hulppeassa huvilassa? Kurkkaa tämän hetken myytävät loma-asunnot täältä!

– Laura

30.6.2014

Jaa sivu