Jouluvalmisteluja

Jouluilme1 700_AktiaLKV

Ensimmäinen adventti on jo käsillä, ja itse jouluunkin aikaa enää vajaan kuukauden verran. Pikkujouluihin on kiva laittaa kotia jo hieman jouluisemmaksi, tässä muutamia vinkkejä modernin joulukodin koristeluun.

Monelle kukat tuovat joulun. Hyasintit, amaryllikset ja joulutähdet ovatkin takuuvarmoja joulumielen ja tunnelman nostattajia. Vaikka kukat ovat hyvin perinteisiä, voi niitä kokeilla asetella hieman uudellakin tapaa. Unohda perinteiset istutukset: erilaisia oksia ja leikkokukkia voi sekoitella rennosti keskenään tai sirotella yksittäin maljakoihin. Hyasintit voi istuttaa rouheisiin betoniruukkuihin tai läpinäkyviin lasimaljoihin, jolloin näkyvät juuret tuovat istutukseen modernia kontrastia. Joulupuuksi käy myös maljakkoon aseteltu pikkukuusi, pelkkä havupuun oksakin riittää tuomaan jouluisaa tunnelmaa.

Toinen ehdoton joulutunnelman tuoja on erilaiset valot, perinteisimpänä tietysti kynttilät. Erilaisia kynttelikköjä löytyy markkinoilta pilvin pimein ja suuresta valikoimasta löytyy takuulla jokaiselle jotakin. Adventtikynttelikön saa tehtyä näppärästi myös vaikka tyhjistä pulloista, liimaa vain tarranumerot pullojen kylkeen. Talonnumeroinakin käytettyjä numerotarra-arkkeja löytyy helposti useimmista kodintarvike- ja rautakaupoista. Jos kaipaa sähköistä tunnelmavaloa, voi erilaisia valosarjoja ripustaa pihan lisäksi myös sisätiloihinkin. Nyt niin suositut pallovalosarjat näyttävät hauskalta sisälläkin, vaikkapa seinällä rennoksi solmuksi sidottuna.

Mukavaa joulunaikaa!

kuvat Maija Rasila

 

 

 

 

 

 

 

28.11.2013

Jaa sivu