Korvapuustipäivä

Lifestyle blogi

Kanelbullen skuren

Kanelipullan päivä  on tuttu ilmiö Ruotsissa, jossa sitä on vietetty jo vuodesta 1999. Kanelipullan päivää perusti Hembakningsrådet (=Kotileivontaneuvosto). Tavoitteena oli ylläpitää leivontaperinnettä, mutta myös edistää pullan myyntiä. Suomeen juhlapäivä rantautui muutama vuosi myöhemmin, vuonna 2006, eli siksi tänään vietetään Korvapuustipäivä. 

Sen kunniaksi juuri tänään haluamme jakaa Fridas vegobak blogista ihanaa puustireseptiä. 

Nämä korvapuustit sisältävät ihanan maukasta vaniljatäytettä. Mielestämme hurjan hyviä! 

Vegaaniset korvapuustit

Pullataikina

30 tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)

3 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa (mielestäni Oatlyn iKaffet sopii parhaiten)

2 tl jauhettu kardemummaa 

90 g/1 dl sokeria

540 g/ 9 dl vehnäjauhoja

3 g/0,5 tl suolaa

100 g vegaanista margariinia


  1. Murenna hiivaa kulhoon
  2. Lämmitä "maito" kädenlämpöiseksi ja lisää sen sekaan hiiva.
  3. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, osa vehnäjauhoista sekä pehmeä margariini. 
  4. Lisää taikinaan 3 dl jauhoja per kerta käsin vaivaten tai työstä koneella.
  5. Kun puolet jauhoista on sekoitettu voit lisätä suolaa 
  6. Lisää taikinaan pehmeä margariini ja työstä noin 10 min 
  7. Tiedät että taikina on valmis kun se on kimmoisaa eikä se enää tartu käsiin tai kulhon seiniin.
  8. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota 20 minuuttia.


Kaneli- ja vaniljatäyte

150 gr maidoton margariini  (pehmeä)

75 g/1 dl ruokosokeri

45 g/0,5 dl hienosokeri

10 g/2 tl vaniljasokeri

4 rl jauhettu kaneli

tarvittaessa. 2 tl vehnäjauhoa jos täyte mielestäsi helposti paistaessa valuu. 

Raesokeri

1. Sekoita tai muhenna voiteeksi kaikki ainesosat (paitsi raesokeri) vispillä. 

2. Anna olla huoneenlämmössä

Sokeriliemi

0,5 dl kidesokeri

0,5 dl vettä

1. Kiehauta kunnes sokeri on liuennut kokonaan veteen

2. Siirrä sivuun odottamaan 


Leipominen

1. Laita uuni 200 asteeseen 

2. Kauli taikina kevyesti

3. Jaa kahteen osaan

4. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. (Taikina tulee olee  noin 5 mm paksu, noin 40cm leveä ja noin 25cm pitkä)

5. Levitä puolet täytteestä ja kääri suorakulmio keskeltä - lyhty puoli vastaan lyhy puoli 

6. Leikkaa ohuet suikaleet (noin 0,5cm) koko käärretty taikinaa pitkin

7. Ota 2-3 ohutta suikaletta ja kääri kierteeksi 

8. Laita kierre pöydälle ja sido sitä kauniiksi pullaksi

9. Laita pullat leivinpaperilla päällystetylle pellille

10. Toista kunnes taikina on loppunut

11. Anna pullat kohoa pyyhen alle vielä 1,5 tuntia

12. Voitele sokeriliemellä ja ripota päälle raesokeria.

13. Paista pullat uunin keskiosassa n. 10-12 min 

14. Voitele pullat uudestaan sokeriliemellä ja anna viilentyä pellillä.

Kokeile myös eri täytteellä, esimerkiksi hasselpähkinävoiteella tai suklaalla. Ota haukka, dippaa maitoon tai kahviin, tyyli on vapaa. Kunhan muistat nauttia!  

Pullantuoksuinen koti. Keksitkö mitään parempaa?


3.10.2022

Jaa sivu