Koti omannäköiseksi remontoimalla

Mikrosementtiseina

Turkulaiset Essi ja Ville olivat etsineet ensimmäistä yhteistä asuntoaan noin vuoden ajan, kun sopiva kaksio tuli myyntiin. Asunnon sijainti, koko ja näkymä merelle ratkaisivat kaupan, mutta sen jälkeen alkoivat asunnon muutostyöt. Noin kuukaudessa koko kodin ilme muuttui raikkaaksi ja omistajapariskunnan toiveiden mukaiseksi.

– Etsimme aika pitkään juuri meille sopivaa asuntoa. Asumme Turussa, mutta poikaystäväni Ville tekee töitä Helsingissä. Siksi halusimme toimivan kaksion, jotta Villellä voi olla asunto myös pääkaupunkiseudulla, Essi korostaa.

Ensiasunnossa tärkeää oli sijainti lähellä keskustaa ja palveluita, valoisa yleisilme, parveke ja sopiva hinta. Majakkarannan asunto täytti muuten vaatimukset, mutta pinnat ja kalusteet olivat vanhentuneet.

– Olin aikaisemmin etsinyt asuntoa ydinkeskustasta, mutta sopivaa ja mieluista vaihtoehtoa ei löytynyt. Majakkarannassa kiinnosti meren läheisyys, ja kun sopiva asunto suhteellisen uudesta talosta ja merinäköalalla löytyi, ei remontintarve muodostunut esteeksi.

Ensimmäisenä remontin alle meni keittiö. Aluksi ajatuksena oli vain kodinkoneiden ja kaapinovien vaihto, mutta lopulta koko keittiö remontoitiin, jotta lopputulos olisi mahdollisimman selkeä. Samalla keittiön takaseinä tasoitettiin ja sinne tehtiin mikrosementtipäällyste.

Keittiö ennen remonttia

Keittiö remontin jälkeen


Keittiössä taustaksi valittiin mikrosementti, joka oli Essin toive, sillä hän
pitää rouheiden materiaalien luomasta tunnelmasta.

– Keittiön lisäksi suurin työ asunnossa oli ehdottomasti vanhojen, 1990-luvulla asennettujen lasikuitutapettien tasoitus ja seinien maalaus. Lasikuitutapetin tasoitus oli yllättävän työläs homma, koska se vaati neljä käsittelykertaa ja huolelliset hionnat käsittelyjen välissä. Lopputulos on kuitenkin hieno ja vaikuttaa asunnon yleisilmeeseen merkittävästi, Essi hymyilee.


Seinät vaativat neljä käsittelykertaa.


Kaikissa seinissä käsiteltiin lasikuitutapetti piiloon. Lattiat oli vaihdettu valmiiksi.

Lisäksi muun muassa kylpyhuoneen peili- ja allaskaappi sekä suihku ja suihkuseinä vaihdettiin. Tulevaisuudessa vielä keittiön katto käsitellään ja viimeistellään, sähköpistokkeet ja katkaisijat uusitaan, kylpyhuoneen katto maalataan ja eteiseen ja makuuhuoneeseen asennetaan peililiukuovet.


Kalusteet vaihtamalla saatiin kylpyhuoneeseen uusi ilme.

Kuukaudessa lähes valmista

Essi ja Ville käyttivät asunnon remontointiin illat ja viikonloput.

– Päätimme asua vanhassa vuokra-asunnossa vielä kuukauden ajan, jotta saisimme remontin mahdollisimman valmiiksi ennen muuttoa. Teimme pääosin kaiken itse iltaisin ja viikonloppuisin, mutta sähkö- ja putkityöt sekä mikrosementtiseinän tekemisen hoitivat alan ammattilaiset. Ottaen huomioon, että molemmat ovat täysipäiväisesti töissä, saimme mielestäni suhteellisen nopeasti remontin hoidettua. Viimeistelyä on jatkettu muuton jälkeen.

– Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, erityisesti keittiö on onnistunut ja sopii asuntoon mielestäni hyvin. Myös kylpyhuoneen ilme muuttui täysin, kun vaihdoimme pelkät kalusteet. Katon maalaus parantaa ilmettä vielä entisestään. Muutamia yllätyksiä tuli toki remontissa vastaan, mutta onneksi näppärä poikaystäväni löysi ratkaisut niihin. Käytimme remonttiin yhteensä noin 9 000 euroa, Essi laskeskelee.

Keittiön, eteisen ja olohuoneen uusi ilme:

Välittäjän arvio remontista

Aktia Kiinteistönvälityksen myyntijohtaja, kiinteistönvälittäjä Petri Abrahamsson pitää remonttia onnistuneena.

– Essi ja Ville ovat saaneet kohtuullisen pienellä budjetilla lähes koko asunnon remontoitua. Asunto on muuttunut raikkaaksi ja hyvänkuntoiseksi.

– Remontin avulla vaikutetaan aina ensisijaisesti omaan viihtyvyyteen, mutta se voi vaikuttaa tulevaisuudessa myös asunnon hintaan sekä myyntiaikaan. Remontoitu ja moderni asunto on aina helpompi myydä. Majakkarannasta on tulossa kohtuullisen suosittu alue, koska se on lähellä merta, ja sen läheisyyteen rakennetaan koko ajan uutta.

Tarvitsetko apua asunnon ostoon tai myyntiin? Autamme mielellämme!
Aktia Kiinteistönvälitys

3.10.2017

Jaa sivu