Muutama kotoisa sisustusvinkki

Jo jonkin aikaa sisustustrendit ovat liikkuneet minimalistisempaan suuntaan. Tosin minimalistisuuden vastapainoksi on noussut näyttävät etniset kuvioinnit ja rohkea värinkäyttö. Maalaisromanttisuus pitää edelleen pintaansa monien mielessä, eikä se sisustuslehdistäkään kokonaan ole poistunut. 

Mikä maalaisromattisuudessa ja talonpoikaistyylissä sitten viehättää? Voisiko olla, että sellainen pehmeä, nostalginen tyyli on monien mieleen kodikas? Asioita voi jättää huoletta näkyviin, aivan käden ulottuville, jos ne ovat kauniisti esillä. Myös se että esineillä on historia, on monen mieleen. 

Tässä muutama helppo sisustusvinkki, mikäli taloinpoikaisvivahteinen tyyli kiinnostaa!Avohyllyt ja kauniit purkit:
Avohyllyissä voi säilöä mitä tahansa, kunhan niiden purkit ovat omaa silmääsi miellyttäviä. Keittiön kaappien kuiva-ainetila on usein kortilla, joten vapaille seinille voi laittaa kauniita avohyllyjä, joissa voi purkkien lisäksi majailla kauniita koriste-esineitä tai käytännöllisiä tavaroita.

Ensimmäisen kuvan hyllyköstä on tehty kahvihylly. Ylimillä tasoilla on enemmän koristeeksi tarkoitettuja esineitä, kun taas alahyllyillä on päivittäin käytössä olevat kupit, suodatinpussit ja kahvinpurut. Kahden alimmaisen kuvan hyllyille taas on varastoitu kuiva-aineita Karhulan ja Riihimäen vanhoihin purkkeihin. Myös mummon perintö-Arabia on päässyt kunniapaikalle purkkien viereen. Koukullisten avohyllyjen ripustimiin on myös laitettu kahvikuppeja roikkumaan, mikä tuo tyyliin emännänkaappihenkeä.

Aivan mitä tahansa avohyllyihin ei kannata laittaa, sillä liian ahtaaksi tungettu tai toisiinsa sopimattomat tavarat, saati roinat tekevät kokonaisuudesta helposti sotkuisen. Harkittu, mutta huolettoman oloinen asettelu takaa kivan lopputulokset.

Tauluhyllyt:
Tauluhyllyille voi perinteisten taulujen lisäksi laittaa vaikka vinyylilevyjä. Vinyyleissä on väistämättä nostalginen tunnelma, varsinkin, jos levyt ovat aidosti vanhoja. Monilla kirpputoreilla on myynnissä aivan pilkkahintaan vinyylilevyjä. Vinyylit voi valkata sopimaan oman kodin sisustukseen sopiviksi, tai mikä tietysti olisi parasta, kivan ulkomuodon lisäksi omaan musiikkimakuun sopivaksi. Viinyleillä sisustamiseen ei tarvita edes talonpoikaistyylin iäkkyyttä, vaan vinyylit sopivat myös modernin ja varsinkin retrohenkisen kodin hauskaksi lisäksi. 

Vanhat puulaatikot:
Puisiin laatikoihin, joita on niin Aura-laatikoista omena- ja panoslaatikoihin, on ihana asetella kirjoja, lehtiä tai vaikka lapsen leluja. Laatikoista voi tehdä vaikka kokonaisen hyllyn, kun niitä pinoo päällekkäin ja ruuvaa toisiinsa kiinni. Umpinaisiin puulaatikoihin voi kätkeä kunnolla roinaa, kun taas avonaisiin kannattaa laittaa tavarat siistimmin esille.

Puulaatikot sopivat mainiosti niin maalaisromanttiseen kuin moderninkiin tyyliin. Modernissa kodissa ne antavat särmää uudenkarheaan sisustukseen.

– Laura

25.8.2014

Jaa sivu