Inspiroivat kodit – rakennettu kestämään

115338 liinasaarentie12 35_AktiaLKV

Sofia Hallqvist perheineen halusi rakentaa mahdollisimman kestävän, luonnonmateriaaleja hyödyntävän ja käsityötä arvostavan talon Espoon Westendiin. Tontilla oli käytettävänä rakennusoikeutta, joten samalla toteutettiin erillistalo, joka tuli myyntiin toukokuussa 2017.

Espoo, Westend
Erillistalo 6h, k, s, 3 kph, khh, varastoja, terasseja, piha, ak, 221 m2

– Lähtökohta koko rakennusprojektille oli omistamamme tontti Westendissä, jossa sijaitsi edellinen kotimme. Tavoitteenamme oli laajentaa sitä, mutta lopulta päädyimme toteuttamaan kokonaan uuden talon. Rakennusoikeutta oli tontilla paljon, joten päätimme rakentaa samalla kaksi taloa, Sofia Hallqvist sanoo.

Materiaalit on valittu kestämään

Hallqvisteille oli tärkeää, että rakentamisessa ei käytetä turhaan muoveja ja että kaikki materiaalit ovat myrkyttömiä, myös sisämaalit.

– Olemme suosineet ekologisia ratkaisuja. Talojen rungot on rakennettu tiiliharkoista, joissa eristeenä toimii kennorakenteen ansioista ilma. Halusimme myös muovitonta maalia, niin että talo hengittää parhaalla mahdollisella tavalla. Sisätiloissa on käytetty pellavaöljymaalia, vaikka sillä maalaaminen on tavallisia maaleja hitaampi ja työläämpi prosessi.

Tärkeää materiaalien valinnassa oli kestävyys ja se, että ne ikääntyessään näyttävät edelleen kauniilta.

– Halusimme rakenteisiin meille mielekkäitä luonnonmateriaaleja, jotka ovat lähes ikuisia, kuten tiili, kupari, tammi ja Siperian lehtikuusi. Samalla periaatteella on valittu myös sisämateriaalit, kuten kuusi- ja tammilattia sekä seinien mosaiikit, jotka ovat luonnonkiveä. Kiintokalusteet on tehty sopimaan taloon ja hyödynnetty kaikki tila mahdollisimman järkevästi. Ne on toteutettu Punavuoren Puuhevosessa käsityönä.

– Tässä hektisessä maailmassa ei mikään rauhoita niin kuin luonto. Olen halunnut tuoda saman tunnelman talojen sisään. Luonnonmateriaalit tuntuvat hyviltä paljaiden jalkojen alla ja näyttävät kauniilta. Ne ovat myös terveellisiä ja niissä on usein miellyttävä tuoksu.

Ostajat kiinnostuneita terveistä taloista

Hallqvistien valitsema, mahdollisimman kestävä rakennustapa, kiinnostaa nykyään entistä enemmän.

– Talon hyvä hengittävyys ja materiaalien luonnonmukaisuus ovat asioita, jotka erityisesti kiinnostavat ostajia. Hallqvistien rakennuttamat talot on tehty kestämään todella pitkään ja ylläpitoa on mietitty jo materiaalivalinnoissa, sanoo kiinteistönvälittäjä Berit Segercrantz Aktia Kiinteistönvälityksestä.

Talot on suunnitellut Sofia Hallqvistin kanssa arkkitehti Joanna Maury-Ahola ja rakennesuunnitteluja Anders Westerlund. Rakentamisesta vastasi Rakennusliike PR-Yhtymä.

– Joannalla on hyvä tuntuma luonnonmateriaaleihin ja myös kyky luoda tiloja ilman turhia hukkaneliöitä. Löysimme nopeasti yhteisen säveleen. Halusimme toteuttaa samoja muotoja mitä oli vanhassa talossa. Jyrkkä harjakatto oli lähtökohta: perinteinen muoto, mutta toteutettu modernilla tavalla, Sofia Hallqvist korostaa.

Tutustu upeaan kotiin Aktian sivuilla

11.5.2017

Jaa sivu