Seuraava trendi: vaarin saaren vanha mökki?

Villa solvik4

Saaressa vietetyt mökkikesät ovat monelle tärkeä osa lapsuutta. 1970-luvulla rakennettuja kesämökkejä on nyt saaristossa runsaasti tarjolla.

Viime vuosien trendinä on ollut, että kesämökeiltä toivotaan hyvää varustelutasoa ja kätevää sijaintia autotien päässä. Upea tontti veden äärellä tai saaressa ei välttämättä enää riitä, jos mökistä puuttuvat mukavuudet kuten sähkö ja juokseva vesi. Vanhempia ja yksinkertaisempia mökkejä kannattaa kuitenkin pitää silmällä.

– Markkinoille tulee nyt paljon 70-luvun mökkejä, joissa vanhempi ikäluokka ei jaksa enää käydä, mutta joiden omistajasuvun nuoremmasta polvesta ei löydy mökkeilylle jatkajia. Niissä piilee todellisen löydön mahdollisuus, vinkkaa kiinteistönvälittäjä Anders Lundström.

Vastapainoa hektiselle arjelle

Asunto- ja mökkimarkkinoiden suuntaukset kulkevat aaltoina.

– Vielä 5–6 vuotta sitten esimerkiksi Länsi-Uudellamaalla oli kovasti kysyntää sekä mökeille että kodeille, kun haluttiin pois keskustasta ja saada enemmän tilaa ympärille. Nyt halutaan taas pysyä työpaikkojen lähellä ja pienemmissä neliöissä keskustassa.

Lundström veikkaa pitkän kokemuksen tuomalla varmuudella, että perinteisemmätkin kesämökit tulevat taas nousemaan.

– Tällä hetkellä nuoret perheet haluavat matkustella ja vaihtaa maisemaa eivätkä palata joka kesä samalle mökille. Mutta kun on matkusteltu tarpeeksi, halutaan kokea uudestaan niitä lapsuuden kesiä, jolloin mökkeiltiin perheen kanssa. Silloin saaressa oleskelu pääsee taas suosioon.

Lundströmin perhekin viettää vapaa-aikaansa saaressa olevassa mökissä, jossa ei ole sähköä tai muita mukavuuksia.

– Se on juuri sitä, mitä tarvitsen vastapainoksi hektiselle arjelle, siellä todella irtaantuu arjesta. Uskon, että samaa kaipaa näinä kiireisinä aikoina moni muukin.

Oma mökki myyntiin?

Parasta kesämökkien myyntiaikaa on alkukesä.

– Heti jäiden lähdön jälkeen meille alkaa yleensä tulla kyselyitä halukkailta ostajilta. Vanhempaa kesämökkiä myyvän on hyvä asettaa hinta realistiselle tasolle ja varautua pitempiin myyntiaikoihin, jopa 2–3 kesään, Lundström varoittaa.

Ostajilta voi tulla myös pelkkiä tonttihintatarjouksia, jos he haluavat vain tontin, jolle voivat rakentaa kokonaan uuden mökin. Silloin vanhalla mökillä ei ole heille edes käyttöarvoa. Myyntiä varten mökkiä on turha remontoida, sillä ostajan makua ei voi ennalta tietää, Lundsröm vinkkaa.

Kysy lisää:
Anders Lundström
Kiinteistönvälittäjä, LKV
p. 050 314 1562
anders.lundstrom@aktialkv.fi
Inkoo, Siuntio

Lue lisää kesämökin ostamisesta

27.6.2018

Jaa sivu