Sisustustrendit 2020

Harmooninen sisustus

On aikaa jättää mennyt vuosikymmen taakse ja suunnata katse uuteen vuosikymmeneen. 2020 tuo mukaansa paljon uutta. Tänä vuonna sisustukseen pyritään hakemaan tasapainoa ja harmoniaa rohkeasti omalla persoonallisella tyylillä.

Ympäristöystävällisyys ja tasa-arvo

Tahdomme entistä enemmän parantaa maailmaa ympäristöystävällisillä keinoilla. Kierrätettävyys eli ”second hand” kasvattaa suosiotaan. Konseptista on tullut todella trendikäs tapa elää ja toimia. Nämä halutaan tuoda esille väreillä, energialla, pehmeillä naisellisilla muodoilla ja kaarevilla linjoilla. Viimeksi mainitut olivat tapetilla jo viime vuonna.

Materiaalivalinta ja kestävyys

Tapeteista puheenollen voidaan korostaa, että erimuotoiset kukkatapetit ovat tämän kevään trendikkäimpiä elementtejä. Painopiste tulee olemaan keltaisissa sävyissä. Lemonade-sävy on pehmeä ja piristävä, johon yhdistämällä rottinkikalusteita ja valkoisia esineitä saadaan kauniin harmoninen balanssi. Kylpyhuoneen kaakelit saavat ilomielin olla kuviollisia. Näillä luodaan asennetta kodin sisustukseen, naisellisella ja tyylikkäällä tavalla.

Materiaalien kestävyys ja tuntu on todella tärkeää. Etsimme ainutlaatuisia rakenteita, materiaaleja, laatua ja aitoutta. Tahdomme tuoda sellaisia elementtejä kotiimme, joihin on panostettu rakkaudella ja ajatuksella. Esineen takana tulisi olla tarina.

Värimaailma - Anna luonnon inspiroida

Tänä vuonna luonto inspiroi meitä materiaaleillaan ja väreillään. Fokus on etenkin maanläheisissä väreissä ja nyansseissa kuten beige, ruskea, vihreä, keltainen ja harmaa. Haluamme myös kontrastia ja asennetta neutraaliin värimaailmaan, joten kiehtova musta on todella tyylikäs tapa tuoda rohkeutta muuten hillittyyn sisustukseen. Musta ja valkoinen yin-yang on klassinen ja ajaton yhdistelmä, siihen löytyy loputtomasti vaihtoehtoja.

Älykäs muotoilu

Kylmiä erilaisia metalleja sekä futuristinen tapa ajatella toimii erinomaisesti tänä vuonna. Tekniikasta on tullut luonnollinen pala kodin sisustuksesta. Kalustetaan aivan uudella teknillisellä ratkaisulla, useasti integroituna itse sisustukseen.

Kasvit ja kuviot

Uniikkeja mattoja ja erilaisia materiaaleja sekä kuvioita voi sekoittaa vapaasti. Sääntö on se, ettei sääntöjä ole. Kuvioiden ei tarvitse olla samankaltaisia tai värisiä. Silti ei kannata liioitella, vaan valita tietyt komponentit ja sijoittaa ne sisustuksessa kohtaan, jossa ne saavat loistaa ja toimia katseenvangitsijoina.

Sisustuksessa kukat ovat vihreän sävyissä ja mielellään pienellä 70-luvun twistillä. Viherkasvit missä tahansa muodossa on todella virkistävä ja trendikäs tekijä tänä vuonna. Kuivakukat ovat edelleen suosiossa ja niillä tuodaan seesteisyyttä ja eleganssia sisustukseen.

Jätämme minimalismin menneen vuosikymmenen puolelle, sillä nyt maksimalismi saa hallita kodissamme. Mitä enemmän sitä parempi. Maanläheisyys, ekologisuus, rohkeus, naisellisuus, vihersisustus ja aidot ajattomat materiaalit, näistä vuosi 2020 on tehty.

6.2.2020

Jaa sivu