Stailaajan vinkki Osa II - Talvikausi ja kodin viihtyisä sisustus

Lifestyle blogi, Stailaajan vinkki

Eerikinkatu 15 Aktia LKV 5

Pimeys, ulkona puhaltavat talven tuulet sekä kylmät lämpötilat saavat meidät kääntämään katseet koteihimme.

Tämä vuodenaika onkin kuin tehty sille, että ottaa aikaa itselleen ja samalla panostaa kodin viihtyisyyteen. Nyt on hyvä hetki pohtia, mitkä asiat ovat itselle niitä tärkeimpiä omassa kodissa. Talvikausi on myös aikaa, jolloin kotiin on ihana sisustaa mukavia hygge-nurkkauksia, joissa lämmitellä, viihtyä ja nauttia vaikkapa kupillinen kuumaa kaakaota.

Oloasut, lämpimät sävyt, pehmeät tekstiilit, aidot kynttilät sekä kotoisat tuoksut ovat keinoja, joilla voi piristää omaa mielialaa sekä kodin sisustusta talven pimeydessä. Kauniit, pienet yksityiskohdat auttavat luomaan kodista talvikauden täydellisen “piilopaikan”, ilman isoa sisustusbudjettia.

Tässä blogipostauksessa stailaajamme Antonia Blechingberg antaa parhaat vinkkinsä siihen, kuinka tehdä kodistaan mahdollisimman mukava ja viihtyisä paikka: sellainen, johon on ihana paeta talven pimeyttä ja kylmyyttä.

Talvikauden kodin sisustuksen materiaalit ja värit

Talven sisustusvärivalintoja mietittäessä, suositaan usein mieluummin lämpimiä ja vahvempia sävyjä haaleiden sijaan. Esimerkiksi maitokahvin, ruosteen ja kanelin sävyt sopivat loistavasti yhteen talven vaalean väripaletin kanssa. Lämminsävyistä väriä voi kotiinsa tuoda vaikkapa yksittäisen seinän ja/tai kalusteen beigen tai ruskean sävyn myötä; näin saadaan lämpöä kodin kokonaisuuteen.

Materiaalivalinnat riippuvat paljon siitä, minkälaiset ovat omat mieltymykset niiden suhteen. Itselle hyvän tuntuinen ja lämmin materiaali tuo lämpöä ja viihtyisyyttä myös sisustukseen. Monien suosikkeja ovat esimerkiksi lampaantaljat, pehmeät peitot taikka huovat sekä sohvatyynyt. Myös valojen avulla voidaan tuoda lisää kutsuvan lämmintä tunnelmaa kodin sisustukseen.

Talven aikana more is more: pehmeitä materiaaleja, kauniita koristeita sekä kynttilöitä voi hyvillä mielin lisäillä kodin jokaiseen nurkkaan.


Talveen sopivia materiaaleja ovat esimerkiksi villa, teräs, kupari, keramiikka sekä tumma puu kuten saksanpähkinä tai tammi. Oma suosikkini pellava toimii vuoden ympäri ja sen avulla saa helposti luotua lämmintä ja rentoa juhlatunnelmaa huoneeseen kuin huoneeseen.

Yksi mukava idea on sisustuselementtien hakeminen luonnosta: metsästä voi poimia mukaansa esimerkiksi oksia, joista saa tehtyä eläväisiä sekä kauniita talvikauden koriste-elementtejä kotiinsa.

Ylellinen kylpyhuone & tunnelmallinen koti-spa

Kylpyhuoneet voivat usein olla hieman haastavia sisustaa. Joskus niiden sisustaminen voi jopa tuntua hieman turhalta kodin kokonaisuuden kannalta. Raikkaalla kylpyhuoneella voi kuitenkin nostaa koko kodin tunnelmaa. Kaiken a ja o kylpyhuoneen sisustuksessa on mielestäni raikkaus sekä ilmavuus. Voit itse päättää millaista tunnelmaa toivot kylpyhuoneeseesi ja luoda sen yksityiskohtien avulla.

Hemmottelu tuotteita koti spaahan Cilla's-valikoimasta:

KynsilakkaKylpytakkiJakkaraSisätossutPyyheKasvonaami | VartalovoiHuonetuoksu
Vinkkilista kylpyhuoneen sisustamiseen:

 • Sijoita ylellisiin pyyhkeisiin: paksut, raikkaat froteepyyhkeet tai vaihtoehtoisesti vohvelikankaiset pyyhkeet maanläheisissä sävyissä ovat oiva valinta.
 • Tuoksutikku tekee kylpyhuoneesta hyväntuoksuisen. Tuoksutikut/huonetuoksut eivät ole pelkästään huoneilman raikastajia vaan ne ovat myös näyttäviä ja kauniita sisustuselementtejä.
 • Himmennä valaistusta, sytytä kynttilä ja nauti lempeästä musiikista: näin luot itsellesi koti-spa elämyksen, oman kylpyhuoneesi rauhaan.
 • Säilytys on kylpyhuoneessa ensisijaisen tärkeää. Kaoottisesti hyllyille pinotut tuotteet luovat levotonta tunnelmaa. Sijoittamalla purkit ja putelit kauniisiin laatikoihin ja säilytysrasioihin nousee kylpyhuoneen olemus uudelle tasolle. Esimerkiksi marmori, lasi ja messinki ovat kauniita materiaalivalintoja säilytyslaatikoita ja -tavaroita valittaessa.
 • Kauniit tuotepakkaukset voit hyvin jättää esille kylpyhuoneen hyllyille ja/tai tasoille, ne luovat tilaan esteettistä tunnelmaa.
 • Hemmottele itseäsi yhteensopivilla kylpytakilla ja pehmeillä tossuilla; näillä kelpaa rauhoittua koti-span tunnelmaan.

Sesonkipainoitteisia tuoksuja ja kynttilöitä.

Pimeän kauden saapuminen tarkoittaa myös kynttilöiden, lämpimien tuoksujen sekä kodikkuuden tuomista kodin sisustukseen.

Elävillä kynttilöillä saat ihanan tunnelman kotiisi – puhumattakaan siitä, että niiden valaistus on aivan ainutlaatuisen kaunis, sähköisiin kynttilöihin verrattuna. Lisäksi ne toimivat myös lämmönlähteenä. Kynttilät ovatkin oma vinkkini talven pimeydessä jaksamiseen. (Muistathan aina sammuttaa kynttilät tilasta lähtiessäsi!)

Myös tuoksuilla on suuri merkitys kotoisan tunnelman luomisessa. Huonetuoksun voi luoda tuoksusuihkeen, -kynttilän, -pussin tai sähköisen diffuuserin avulla. Voit itse päättää valitsemallasi tuoksulla minkälaista tunnelmaa haluat kotiisi luoda.

Mausteiset ja puiset tuoksut kuuluvat talveen ja tänä vuonna esimerkiksi kardemumma, vanilja, myski ja patsuli ovat suosittuja valintoja. Mikä olisikaan parempaa kuin ihanasti piparkakulta tai omenapiirakalta tuoksuva koti?

Kodin tuoksuvinkki: Kaada pieni määrä huonetuoksua silitysraudan vesisäiliöön lakanoita silittäessäsi. Voit myös lisätä tuoksua pesukoneen huuhteluainelokeroon - näin tuot kotoisaa ja raikasta tunnelmaa myös lakanoihisi, konepesun aikana.

Luo kodikas makuuhuone, ripauksella hotellihuoneen ylellisyyttä

Makuuhuone on tärkeä paikka kodissa. Onkin tärkeää luoda tähän tilaan mahdollisimman rento ja mukava tunnelma. Viihtyisyys sekä pehmeä valaistus ovat avainasioita.

Kopioi hotellitunnelmaa omaa makuuhuoneeseesi: 

Pehmeitä tuotteita makuuhuoneeseen Veken-valikoimasta


Pöytävalaisin | Pellava pussilakana |  Pussilakana setti | Maljakko | KynttiläjalkaTyynynpäällinen | Yöpöytä 
Vinkit makuuhuoneen sisustamiseen:

 • Ajattele laatua ennen määrää! Valitse siis hyvänlaatuiset tyynyt, peitot ja petivaatteet. Suosi untuvaa tai tiiviisti kudottuja tekstiilejä, synteettisten materiaalien sijaan.
 • Ylelliset lakanat tuovat heti arvokkaamman tunnelman koko makuuhuoneeseen. Valitse luonnonväriset pellavalakanat pehmeään ja rennompaan sisustukseen ja rapsakanvalkoiset lakanat hotelli-lookiin.
 • Mikäli et ehdi mankeloida tai silittää lakanoitasi voit käyttää käsin käytettävää höyrytintä. 
 • Pehmeä ja miellyttävä valaistus, sekä mahdollisuus valojen himmentämiseen, luo lempeää tunnelmaa.
 • Pidä yöpöytä puhtaana ja siivoa kaikki turha roina pois huoneesta. Mikäli haluat kauniin asetelman yöpöydällesi rakentuu se esimerkiksi kauniista vesikarahvista sekä -lasista, lampusta sekä tuoksukynttilästä.
 • Verhoissa kannattaa suosia mieluusti pehmeää, läpinäkyvää materiaalia, josta valoa voi tulvia sisään. Lisäksi voi käyttää tummempaa sekä paksumpaa verhoa (esim. pellavasta tai sametista tehtyä), jolla huoneen saa pimeäksi. Muista hyödyntää koko kattokorkeus: näin huoneeseen saa luotua ylellistä tunnelmaa.
 • Tuoksukynttilät tai tuoksutikut rentouttavalla tuoksulla sopivat erinomaisesti makuuhuoneeseen: kokeile vaikkapa laventelia.


Joulukoristeet

Mitä olisikaan talvikauden koti ilman joulukoristeluja? Oletko sinä jo tuonut joulua kotiisi sisustuselementtien avulla? Tänä vuonna jouluisissa koristeissa suositaan käsitöitä, kuten kransseja, second hand -löytöjä sekä paperisia koristeita. Näissä kauneus ja ekologisuus kulkevat käsi kädessä. Tilaa jää kuitenkin myös klassikko-koristeille eli perinteiselle adventtikynttilänjalalle sekä joulutähdelle. Näillä perinteisillä koristeilla on oma paikkansa monien kotien sisustuksessa.  Lopuksi vielä vilkaisu tämän vuoden joulun värikarttaan: lämpimät sävyt kuten punaruskeat, vihreät, ruskeat sekä beiget ovat nyt hyviä valintoja. Korosteväreinä ja raikastavina sävyinä voi käyttää myös punaista, oranssia sekä vaaleaa roosaa.


Tämän blogipostauksen myötä toivotan teille kaikille ihanaa & rauhallista joulunaikaa sekä tunnelmallisia hetkiä joulunajan kodeissanne!


Teksti: Antonia Blechingberg

Kuvat: André Bottenstock

Stailaus:  Antonia Blechingberg & Annika Huurrekorpi

Käännös: Viola Nygren

Partners: Cilla's & Veke

Antonia Blechingberg

Antonia Blechingberg

1.12.2022

Jaa sivu