Trendi: tummanvihreää

Vihr3_AktiaLKV

Jos pitäisi määritellä ainoastaan yksi tämän syksyn trendiväri, olisi se ehdottomasti vihreä. Erisävyisiä vihreitä näkyy nyt paljon niin pienesineissä, huonekaluissa kuin valaisimissakin. Tuotteissa käytetty väriskaala vaihtelee laajasti tumman havunvihreästä vaaleampaan vedenvihreään sävyyn, tummien sävyjen ollessa kuitenkin ehkä eniten esillä. Myös erilaiset murretut homeenvihreät sävyt ovat nyt suosittuja.

Ideakuvat antavat vähän osviittaa vihreän värin käytöstä. Sillä ei tarvitse kuorruttaa koko kotia, vaan tehosteväri toimii parhaiten hillityssä määrin käytettynä tai yksittäisinä pisteinä. Värinä vihreä on klassinen ja rauhallinen, ja se sointuu kauniisti skandinaavisen sisustuksen sävyihin. Siksipä vihreä on aika turvallinen värivalinta myös pidemmällä tähtäimellä, luonnosta tuleviin sävyihin ei usein kyllästy kovin helposti. Pienillä vihreillä pisteillä saa tuotua sisustukseen raikkautta, ja vihreä toimii hyvin vähän ovelampana vaihtoehtona perinteiselle harmaalle tai mustalle.

Jos vihreä väri vieroksuttaa, voi sitä kokeilla käyttää myös vaikkapa viherkasvien muodossa. Siinäpä toinen tämän hetken juttu.

1. Hay "Dot cushion"

2. Muuto "Mingle"

3. Normann Copenhagen "Ikono lamp"

4. Normann Copenhagen "Oona carpet"

5. Design Letters "Arne Jacobsen Vintage ABC"

6. Muuto "Leaf"

7. Muuto "Cover"

kuvat 1-3 Line Klein, 4-6 Muuto, kollaasin kuvat valmistajien

9.10.2013

Jaa sivu