Uudet asunnot kiinnostavat ostajia

Brahenkatu 4 2

Turussa uusien yksiöiden myyntimäärä nousi 77 prosenttia tammi-lokakuussa vuoden takaiseen verrattuna. Samalla neliöhinnat jatkoivat kasvuaan keskusta-alueen uusissa ja vanhoissa kerrostaloasunnoissa.

Koko maassa uusien asuntojen kauppa kasvoi yhteensä noin 47 prosenttia tammi-lokakuussa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Isoista kaupungeista Helsinki ja Turku näkyvät piikkeinä asuntokaupan kasvussa. *

Varsinais-Suomessa hyvä vire näkyy uusien asuntojen kaupassa. Turussa oli pitkään vaihe, kun uudistuotantoa oli vain vähän.

– Turussa kasvu näkyy uusien asuntojen kauppamäärissä ja neliöhinnoissa. Uusien yksiöiden ja kaksioiden neliöhinta on noussut yli 10 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, korostaa Aktia Kiinteistönvälityksen myyntijohtaja Petri Abrahamsson.

Perheet muuttavat keskustaan

Kerrostaloasuminen on alkanut kiinnostaa opiskelijoiden ja vanhemman väestön lisäksi myös lapsiperheitä. Omakotitaloasujat haluavat muuttaa palveluiden lähelle keskustaan.

– Keskustassa hyväkuntoisesta, remontoidusta kerrostaloasunnosta tehdään kaupat nopeasti. Jos taas isommat remontit ovat vasta tulossa, on ostajaa vaikeampi löytää, Abrahamsson sanoo.

Petri Abrahamssonin vinkit asunnon myyntiin:

  • Satsaa asunnon siisteyteen. Laita valokuvat piiloon ja vähennä tavaraa.
  • Tee pikkuremontit kuntoon: kiristä roikkuvat saranat, maalaa ikkunanpuitteet ja paikkaa kolhut. Maalaa nuhruiset seinät valkoisella.
  • Lähde liikkeelle oikealla hinnalla. Liian kallis pyyntihinta pidentää myyntiaikaa merkittävästi. Aktian kiinteistönvälittäjältä saat apua hinnoitteluun.
  • Mieti kotiasi myös sijoituksena: miten se säilyttää arvonsa, mitä tapahtuu alueen arvokehitykselle?
  • Hyödynnä uutta teknologiaa. Hyvät kuvat, videot, ilmakuvaus, virtuaaliesittelyt ja muut uudet ratkaisut vähentävät yleisten näyttöjen tarvetta ja lyhentävät myyntiaikoja. Aktia Kiinteistönvälitys tarjoaa käyttöösi kaikki tarvittavat palvelut.
  • Muista hyödyntää kiinteistönvälittäjän asiantuntemus!

Kysy lisää! Aktia Kiinteistönvälitys

Luvut perustuvat Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton, KVKL:n hintaseurantapalvelun toteutuneisiin kauppahintoihin 01–10/2016 ja 01–10/2017 Turun keskusta-alueella (postinumerot 20100, 20810, 20500, 20520 ja 20700).

Petri Abrahamsson
myyntijohtaja, kiinteistönvälittäjä, LKV, YKV, LVV
puh. 0400 905 599
Aktia Kiinteistönvälitys

Petri Abrahamsson on työskennellyt kiinteistönvälittäjänä 19 vuotta.

17.11.2017

Jaa sivu