Vaihtoehtoja perinteiselle joulukoristelulle

01 jotex joulu 2017 nelio

Talvista tunnelmaa

Viime vuonna hankimme kuusen jo joulukuun alussa pikkujoulujuhlia varten. Kuusi oli vajaa kolme metriä korkea ja ulottui lähes asuntomme kattoon. Tarkoituksena oli hankkia kauniit joulukoristeet uuteen kotiimme, ja luoda joulun tuntua perinteisin keinoin. Koristeiden hankinta jäi kuitenkin syystä tai toisesta tekemättä, ja kuusessamme tuikkivat lopulta ainoastaan pienet mutta sitä tunnelmallisemmat valot. Perinteisten joulukoristeiden puute antoi mahdollisuuden luoda kodikasta ja lämmintä keskitalven tunnelmaa toisin keinoin, kukkaroa liikaa kiristämättä.

Tänäkin jouluna aiomme turvautua sisustusratkaisuihin, jotka luovat talvista tunnelmaa kodissamme myös loppiaisen jälkeen. Tässä muutama vinkki talvisen sisustuksen luomiseen ilman perinteisiä joulukoristeita!

Vasen yläkulma: Ylellinen sametti on täydellinen lisäys talviseen sisustukseen. Kuva: Jotex

Lämpimät ja ylelliset tekstiilit

Talvisaikaan on ihana kaivautua lämpimien ja ylellisiltä tuntuvien tekstiilien sekaan. Kodin tekstiilien vaihtelu on myös yksi nopeimmista ja helpoimmista tavoista päivittää sisustuksen ilmettä. Esimerkiksi koristetyynyjen tai päiväpeiton vaihtaminen samettisiin luo oitis ylellistä ja juhlallista tunnelmaa. Myös täysin vaalealla sisustuksella voi helposti luoda lumisen talvimaailman tuntua — lisää paksu viltti tai lampaantalja antamaan lämpöä koleina iltoina.


Lämpimät viltit ja vaalea sisustus luovat lumimaailman tunnelmaa. Kuva: Jotex


Tekstiilien vaihtaminen on nopea tapa tuoda jouluista tunnelmaa kotiin. Kuva: Linum

Pöytäliinalla juhlan tuntua

Pitkä pöytäliina antaa oitis juhlavan ilmeen ruokailutilalle. Vuoden sisustustrendeissä vahvasti esillä ollut pellava luo maanläheistä ja kodikasta tunnelmaa ja on käytännöllinen vaihtoehto näennäisesti jouluaiheisten pöytä- ja lautasliinojen sijaan. Pellava yhdistyy mainiosti useaan tyyliin, niin kontrastina moderniin kuin lisäyksenä rustiikkiin.


Pellavaiset pöytäliinat ovat rennon juhlallisia ja sopivat hyvin useaan tilaisuuteen. Kuvat: Ellos & tinekhome.com

Luonnon antimet

Luonnon omat antimet ovat kestävä vaihtoehto jouluaiheisille esineille. Kuusenoksat maljakossa tuoksuvat vielä pitkään joulun jälkeen ja tuovat joulun tuntua silloinkin, kun kokonaisen kuusen hankkiminen ei ole mahdollista. Punaiset omenat, granaattiomenat ja pienet havunoksat osana kattausta tuovat myös joulun värit ruokapöytään.


Kuusen oksilla ja luonnon antimilla saa luotua kauniita ja jouluisia yksityiskohtia. Kuvat: tinekhome.com & Ellos


Havut ja marjat koristavat joulukattausta. Kuva: IKEA

Tunnelmaa valosarjoilla

Valosarjat ja -köynnökset kuuluvat jouluun, mutta luovat tunnelmaa koko pimeän kauden ajan. Korosta lempikohtia kodissasi, kuten ikkunoita, pilareita, kirjahyllyjä tai peilejä kehystämällä ne valosarjoilla. Voit myös luoda uuden valaisimen asettamalla valosarjan isoon pulloon tai maljakkoon. Kun päivät pitenevät on jopa haikeaa pakata nämä tunnelmalliset valot pois odottamaan seuraavaa talvea!


Valosarjoilla voi korostaa kodin kauniita yksityiskohtia. Kuvat: H&M Home & IKEA

Terveisin,
Sofia Tuovinen
www.sofiatuovinen.com

23.11.2017

Jaa sivu