Vältä asunnonvaihdon paniikkiratkaisuja

Cls talvitunnelmointi 2

Kodin osto on kuluttajille yleensä elämän isoin hankinta, ja siihen liittyy asioita, jotka saattavat aiheuttaa ylimääräistä huolta. Siksi haluamme varmistaa, että asiakkaamme tuntevat asunnonhankinnan eri vaiheiden tapahtuvan hallitusti ja turvallisesti. Tiivis yhteistyö Aktia Pankin ja Kiinteistönvälityksen kesken tekee toiminnasta sujuvaa.

Huolehdimme siitä, että asiakas ei turhaan hätäile tai ota liian isoja riskejä. Varsinkin tilanteissa, joissa uuden asunnon löytyminen halutaan varmistaa ennen vanhan myymistä, on yhteistyö pankin ja kiinteistönvälittäjien kanssa todella tärkeää.

Ammattilaiset auttavat arvioinnissa

Jotta voi ostaa uuden kodin ennen vanhan kodin myyntiä, on pankissa oltava luotettava arvio nykyisen kodin myyntiajasta ja -hinnasta. Luottopäätöstä tehdessä välittäjien osaamisella on iso merkitys. Ammattitaitoinen arviointi hinnan ja myyntiajan suhteen helpottavat laskelmien tekemistä. Toki myös asiakkaan oma talous vaikuttaa päätöksentekoon.

Monille tilanne, jossa nykyinen asunto ei mene kaupaksi, vaikka uusi asunto on jo ostettu, kuulostaa stressaavalta. Kun asunnon myyjällä on realistinen odotus oman kodin arvosta ja myyntiajasta, niin asunnonvaihto on miellyttävä kokemus, johon ei liity epävarmuuden tunnetta tai harkitsemattomia paniikkiratkaisuja.

Asuntojen myyntiaika vaihtelee

Asuntojen myyntiaikoihin vaikuttavat monet seikat. Aktiassa välittäjien ammattitaitoon kuuluu tuorein tietämys asumisalueiden ja taloyhtiöiden kiinnostavuudesta sekä tulevista muutoksista eri asumisalueiden rakenteessa.

Jos taloyhtiössä on tulossa isoja korjaustöitä, joista ei vielä ole kustannuksia tiedossa, voi myyntiaika olla yllättävän pitkä myös halutuilla alueilla. Näissä tilanteissa kiinteistönvälityksen ammattilaisten neuvonta on erityisen suuressa merkityksessä. Joskus voi esimerkiksi olla järkevämpää myydä asunto vasta remontin valmistuttua.

Yhteisistä asiakastilaisuuksista vinkkejä

Järjestämme yhteisiä asiakastilaisuuksia pankin ja kiinteistönvälityksen kanssa ajankohtaisista aiheista. Tilaisuuksissa on mahdollisuus kuulla ammattilaisten näkemyksiä ja vinkkejä asuntojen ostamiseen ja myyntiin liittyvistä asioista. Aiheita ovat esimerkiksi asunnonvaihto tai sijoitusasuntojen hankinta.


TOP-3 hyödyt pankin ja kiinteistönvälityksen yhteistyöstä:

  • Asunnon vaihtotilanteessa vanhan myynti ja uuden ostaminen sujuvat joustavasti.
  • Välittäjien osaaminen tehostaa luottopäätöksen tekemistä.
  • Epävarmuuden tunne asunnonvaihtotilanteessa vähenee, koska asiakkaan tukena on sekä rahoituksen että kiinteistönvälityksen ammattilaisia.

Terveisin,
Camilla Karlberg
Aktia Pankki, Helsinki Kolme Seppää

PS. Muistathan, että Aktian Etu- ja Premium-asiakkaana saat -10 % kiinteistönvälityspalkkiosta (listahinta).

23.11.2016

Jaa sivu