Sisustustrendit 2017

2 1 blogikuvatkesainspiraatiotakesa8 hillitty maksimalismi

Kodin sisustamisessa tärkeintä on se, että koti tuntuu kodilta - oman näköiseltä ja kaikin puolin mukavalta. On täysin yksilöllistä mitkä asiat luovat tämän tunnelman. Koti voi olla taidolla sisustettu kalustejärjestelyjä, väriyhdistelmiä ja mittakaavoja myöten tuntumatta kuitenkaan kodikkaalta. Sisustaminen on parhaillaan prosessi, jossa huomioidaan yllä mainitut seikat, mutta joka myös elää ja muokkautuu omien tarpeiden ja elämäntilanteiden mukaan.

Sisustustrendit eivät itsessään luo kodin tunnelmaa, mutta uusista ja raikkailta tuntuvista suuntauksista voi saada inspiraatiota oman kodin estetiikan muotoutumiseen. Tämän vuoden sisustustrendeissä suuntaamme takaisin luontoon, innostumme kuosista ja mikä tärkeintä - sijoitamme laatuun emmekä määrään.

1. Vehreys

Pantone julisti vuoden 2017 väriksi vihreän sävyn nimeltä Greenery. Tämä kirkas ja elävöittävä vihreä uhkuu kevättä ja uutta alkua! Nimenomaan vehreys onkin noussut vuoden suureksi trendiksi, ja kodin sisustukseen vihreän monet sävyt sopivat täydellisesti.

Helppo ja luonnollinen tapa tuoda vehreys omaan kotiin on huonekasvien avulla. Varsinkin köynnöskasvit ovat lähiaikoina saaneet suurta arvostusta - näillä roikkuvilla tai seiniä pitkin kiipeävillä kasveilla muutetaan tila kuin tila vehreäksi keitaaksi. Myös syvemmät ja usvaiset vihreän sävyt ovat vahvasti palanneet sisustukseen, luoden rauhallisia sekä rohkeita kokonaisuuksia.

Kirjassa "Urban jungle: Living and Styling with Plants" esitellään luovia tapoja sisustaa viherkasveilla.
Kuva: Igor Josifovic / Happy Interior Blog

Usvaisen vihreäksi maalatut keittiönkaapit ja seinät luovat klassisen ja rohkean ilmeen deVOLin suunnittelemassa keittiössä.
Kuva: deVOL

Kirkkaan vihreät seinät virkistävät vanhan talon olohuoneessa. Kuva: Aktia

2. Hillitty maksimalismi

Vaikka pelkistetty ja minimalistinen tyyli onkin osa pohjoismaalaisen designin selkärankaa, on myös virkistävää seurata tämän pitkään maailmallakin hallinneen tyylin vastaliikkeen kehitystä. Toisin kuin “more is more”-henkinen runsas sisustustyyli, hillitty maksimalismi ei poissulje pohjimmiltaan minimalistista sisustusta.

Syviä värejä ja erilaisia kuosia yhdistellään rohkeasti mutta hillityssä määrässä. Tämä värikäs suuntaus soveltuu erinomaisesti tekstiileihin, mattoihin ja lampunvarjostimiin. Erilaisia kuvioita voi myös tuoda esiin esimerkiksi seinä- ja lattialaatoissa sekä parketissa.

IKEA STOCKHOLM 2017 -mallistosta löytyy syviä värejä ja rohkeita kuoseja. Kuva: IKEA

3. Nuden sävyt

Herkästä roosasta haaleaan koralliin, nuden monet sävyt ovat ajankohtaisempia kuin aikoihin. Tämä heleä värimaailma on hillitty ja rauhallinen, ja mikä parasta, se mukautuu moneen eri tyyliin.

Varsinkin harmaaseen ja keltaiseen taitetut puuterin sävyt luovat kauniin taustan syville tehosteväreille. Yhdistettynä valkoiseen, puuterit ja kevyet roosat luovat hienostuneen vivahteen ilman hallitsevaa kontrastia.

Tikkurilan vuoden väri on kaunis puuterinen Angora. Kuva: Tikkurila

H&M Homen kevätmallistossa vallitsee levollinen tunnelma haaleiden roosien avulla. Kuva: H&M

4. Käsityö ammattitaidolla

On ihana nähdä, että kunnioitus taidokkaaseen käsityöhön on jälleen alkanut kukoistaa. DIY-ideologia on ollut pinnalla pitkään, mutta käsityöläisten tekemät huonekalut ja esineet luovat kotiin aivan eri tunnelman. Ne toimivat niin uniikkeina yksityiskohtina kuin laatuinvestointeina - ostetaan vähemmän ja valitaan parempaa.

Harri Koskisen suunnittelema January-pöytä - Nikari. Kuva: Studio Chikako Harada / Nikari

Uusi IKEA STOCKHOLM 2017 -mallisto sisältää käsinpunotun rottinkinojatuolin. Kuva: IKEA

On hienoa, että myös suuremmat tekijät huomioivat käsityön merkityksen. Käsintehdyt kaakelit ovat mainio tapa tuoda artesaanitunnelmaa kotiin. Epätäydellisyys ja käsityön jäljet nähdään valttina, ei virheenä.

Käsintehdyt kaakelit luovat elävän pinnan keittiössä. Kuvan kaakelit ovat Floors of Stonen mallistoa. Kuva: Floors of Stone

5. Tummansininen

Viime vuoden lopussa Pinterest analysoi käyttäjiensä hakutermejä ja osasi ennustaa, että tummansininen on tämän vuoden uusi musta. Syvät ja vivahteikkaat tummansiniset ovatkin jo näkyneet vahvasti kevään uutuuksissa.

MELIMELI:n tummansininen samettisohva on todellinen katseenvangitsija. Kuva: MELIMELI.

Tummansininen on ajaton, klassisen kaunis ja sopii melkein minkä tahansa värin kumppaniksi. Se luo tietynlaista salaperäisyyttä tuntumatta synkältä ja toisin kuin muut tummat sävyt, tummansininen ei myöskään pienennä tilan tuntua. On siis kaiken kaikkiaan vaikea olla rakastamatta tätä uutta mustaa!

Tässä kodissa tummansininen sängynpääty on katseenvangitsija. Kuva: Aktia

Tummansininen kokonaisuus on rauhallinen ja kutsuva. Kuva: H&M

Intoa kodin sisustamiseen!

Terveisin,
Sofia Tuovinen
www.sofiatuovinen.com
 

20.4.2017

Jaa sivu