DIY-Joulukoristeita

Lifestyle blogi

Sarah vombrack ev5 Ztj QC Ek U unsplash

Tervetuloa DIY-joulukalenterimme toiseen osaan!

Joulupyhien lähestyessä kovaa vauhtia on aika siirtyä seuraavaan sesonkiprojektiin, joka on omien joulukoristeiden askarteleminen.

Itsetehdyt koristeet eivät ainoastaan anna kodillesi uniikkia ilmettä, vaan ne ovat myös hauska tapa viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa sillä yhdessä koristeiden tekeminen on tuplasti hauskempaa!

Tässä postauksessa jaamme muutamia ideoita sekä ohjeita, joilla pääset hyvin alkuun DIY-joulukoristeidesi tekemisessä. 


DIY-joulukoristeisiin tarvittavat materiaalit

Luodaksesi omat joulukoristeet tarvitset seuraavanlaisia materiaaleja:

 • Värikästä paperia tai kartonkia eri väreissä

 • Sakset

 • Liimaa

 • Nauhaa tai narua

 • Kimalletta tai paljetteja (valinnainen)

 • Koristeellisia helmiä tai nappeja (valinnainen)

 • Siveltimiä ja maaleja (akryyli- tai vesivärit)

 • Kimalleliimaa (valinnainen)

 • Tarroja ja mustetta (valinnainen)


Vaihe 1: Valitse koristemallit

Ennen askartelemisen aloittamista on päätettävä, minkä tyyppisiä jouluornamentteja haluat luoda. Ehkäpä haaveilet tekeväsi perinteisiä tähtiä, sydämiä, puita tai vaikka pieniä lumiukkoja? Vaihtoehtoisesti voit myös antaa mielikuvituksesi lentää ja luoda aivan omia muotoja koristeisiisi. Kannattaa kirjata ideat ja mahdolliset luonnokset paperille, sillä askartelu on helpompaa ja hauskempaa suunnitelman ollessa selkeä.


Vaihe 2: Leikkaa muodot

Päätettyäsi koristeidesi tyylin, voit käyttää saksia leikataksesi koristemuodot värikkäästä paperista tai kartongista. Varmista, että luot kaksi identtistä osaa jokaista jouluornamenttia kohti, jotta voit liimata osat myöhemmin yhteen.

Vaihe 3: Maalaa & koristele!

On aika antaa luovuutesi kukkia! Käytä siveltimiä ja maaleja maalataksesi ja koristellaksesi luomuksesi. Voit esimerkiksi luoda kuvioita, maalata kasvoja tai yksinkertaisesti jättää koristeet yksivärisiksi ja lisätä niihin koristeellisia yksityiskohtia myöhemmin. Muista myös käyttää kimalletta, paljetteja, helmiä tai nappeja antaaksesi ornamenteillesi annoksen joulusesongin säihkettä.

Vaihe 4: Osien yhteen liimaaminen

Maalattujen pintojen ja koristelujen ollessa kuivia, käytä liimaa kiinnittääksesi kaksi identtistä koristeosaa yhteen. Varmista, että jätät pienen aukon reunan ympärille, jotta voit myöhemmin kiinnittää siihen nauhan tai narun ripustamista varten. Anna liiman kuivua kunnolla ennen kuin jatkat.

Vaihe 5: Lisää yksityiskohdat

Yksi hauskimmista vaiheista on käsillä! Nyt pääset lisäämään koristeisiin pieniä yksityiskohtia, jotka antavat jouluornamenteille persoonallisuutta. Käytä kimalleliimaa luodaksesi säihkyviä efektejä tai käytä tarroja ja mustetta lisätäksesi ornamentteihin kuvioita tai tekstiä.

Voit myös kiinnittää pieniä helmiä tai nappeja luodaksesi silmiä tai muita koristeellisia elementtejä. Erityisesti perheen pienimmät rakastavat usein tätä vaihetta – etenkin pienten nappien ja silmien liimaamista tonttuhahmoille!

Vaihe 6: Nauhan kiinnitys

Jouluornamenttiesi ja kaikkien niiden yksityiskohtien ollessa paikallaan on aika kiinnittää koristeisiin nauha tai naru ripustamista varten. Leikkaa siis pätkä nauhaa tai narua ja tee pieni solmu nauhan päähän. Kiinnitä sitten toinen pää jouluornamenttiin siinä olevan aukon läpi (aukko jonka jätit liimattaessa).

Vaihe 7: Anna kuivua & ripusta ylös!

Omat jouluornamenttisi ovat nyt valmiita kuivumaan. Anna niiden kuivahtaa yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan varmistaaksesi, että kaikki osat ovat kiinnittyneet ja kuivuneet.

Kuivumisen jälkeen ovat koristeesi valmiita ja voit ripustaa ne joulukuuseen, ikkunaan tai minne tahansa itse haluatkin!

Mikäli kaipaat lisää hauskoja ideoita koristeluun, katso DIY joulutähden ohjeet tästä.

Toivottavasti sait postauksestamme kipinää jouluaskarteluihin, sillä käsillä tekeminen ja luomisen ilo tuovat aivan omanlaistaan hauskuutta ja iloa joulun odotukseen! Askartelupuuhat ovat aivan erityisen mukavia etenkin silloin, kun niiden pariin voi sukeltaa perheen tai ystävien kanssa.

Seuraavassa osassa “tee-se-itse”-joulukalenteriamme esittelemme lisää luovuutta sekä joulunajan iloa kohottavia DIY-projekteja. 

Pysythän kuulolla!

  3.12.2023

  Jaa sivu