Jacob Saurén

Meistä enemmän

Jacob portratt

Välittäjämme Ahvenanmaalla


Kuinka päädyit kiinteistönvälittäjäksi?

Yksinkertaistettu versio tarinasta on se, että tähdet olivat oikeissa asennoissa päätyessäni alalle. Taustastani on ollut hyötyä kiinteistönvälittäjänä: minulla on kokemusta erilaisista ammateista kuten sähköasentajan, yritysekonomin sekä valokuvaajan töistä – nämä eri osaamisalueeni sopivat todella hyvin välitystyöhön.

Miten päädyit töihin juuri Aktia Kiinteistönvälitykseen?

Oltuani muutaman vuoden toisessa välitysalan yrityksessä, tuntui Aktia Kiinteistönvälitys hyvältä vaihtoehdolta: paikalta, jossa voisin laajentaa osaamistani sekä työskennellä Ahvenanmaan markkinoilla. Lisäksi nykyinen Aktian esimieheni Jockum Andersin on niin mukava tyyppi, että hän on oikeastaan pääsyy siihen miksi siirryin Aktialle.

Onko sinulla tällä hetkellä markkinoilla (tai markkinoille tulossa) kohdetta, jota ei kannata missata?

Kyllä: BAB Fyren eli Ahvenanmaan korkein asuntorakennus, joka sijaitsee Maarianhaminan laivojen sisääntuloalueen kohdalla. Tämä kohde on ainutlaatuinen ja todella makea! Tästä tulee maamerkki, joka todellakin näkyy ja erottuu.

Ennen BAB Fyrenin lanseerausta oli alueen rakennustyyli hyvin perinteinen, joten siksikin on todella mukavaa esitellä tällä markkina-alueella jotain täysin uutta.

Onko työssäsi tapahtunut jotain jännittävää, hauskaa tai opettavaista – jotain, josta haluaisit kertoa?

Kerran mennessäni esiteltävään asuntokohteeseen jonka piti olla tyhjillään, odotti minua asunnon ulko-ovella aikamoinen yllätys. Vastassani oli puolialaston mies, joka oli juuri astunut suihkusta ulos – ja oli tilanteesta yhtä hämmentynyt kuin minäkin. Kävi ilmi, että asunto olikin vuokrattu, mutta siitä oli unohdettu ilmoittaa minulle. Lopulta kaikki meni kuitenkin hyvin ja sain asunnon esittelyn järjestettyä.

Toinen muistorikas tapahtuma oli kerta, jolloin onnistuin ottamaan esittelyyn mukaani väärät avaimet. Tämä johtui siitä, että minulla oli ulkosaaristossa esittelyjä monille asiakkaille samanaikaisesti. Onneksi kyseisen kohteen yläkerrassa oli kuitenkin ikkuna auki, joten sain pitää asiakkailleni pienen shown kiipeillessäni ylös paloportaita ja ahtautuessani sisään asuntoon pienen ikkunan kautta. Esittely saatiin kuitenkin pidettyä ja ihana saaristokohde myytiin nopeasti! ☺


Mikä on parasta työssäsi?

Vaihtelevuus ja vapaus. On mukavaa vaihdella konttori- ja kenttätyön välillä, ajoittain vanhoja ja toisinaan uusia asiakkaita tavaten. Työsuhde on elämässä hyvä tuki ja turva, mutta samalla voi nauttia samankaltaisesta vapaudesta kuin yrittäjyydessä.

JACOB SAURÉN
jacob.sauren@aktialkv.fi
040 590 9386

13.2.2023

Jaa sivu