Jacob Saurén

Mer om oss

Jacob portratt

Vår mäklare på Åland


Hur kommer det sig att du blev mäklare?

Man kan förenklat säga att månen stod i fas när jag hamnade i mäklarbranschen, en kombination av flera samspelande faktorer. Med en spretig blandning av utbildningar så som elektriker och företagsekonom i kombination med yrkesfotograf var det som gjort för att bli mäklare.

Hur hamnade du på just Aktia Fastighetsförmedling?

Efter några år inom mäklarbranschen på Åland verkade Aktia AFM vara ett bra steg för mig att utvecklas som mäklare men också för att bredda den åländska marknaden. Sedan var min blivande chef, Jockum Andersin, en så trevlig prick när idén om etablering väcktes. Han är nog till stor del skyldig till att det blev just Aktia Fastighetsförmedling.

Har du något spännande objekt ute på marknaden just nu som man inte får missa?

Ålands högsta lägenhetshus vid inloppet till Mariehamn, BAB Fyren, är häftigt. Det kommer att bli ett landmärke som verkligen sticker ut! Före Fyren lanserades var byggstilen i området ganska traditionell så det är extra kul att kunna presentera något som sticker ut och är nytt för marknaden.

Har du något roligt / minnesvärt / lärorikt minne från din tid som mäklare

Minnesvärt på olika sätt var när jag hade visning av en lägenhet som förväntades vara tom. Då vi öppnade dörren möttes vi av en mycket lättklädd man som precis kommit ur duschen. Alla inblandade blev rätt ställda och stod mest och blinkade. Säljaren hade missat att informera om att bostaden var tillfälligt uthyrd. Det blev en lite märklig stämning men visningen blev av. En annan gång fick jag av olika anledningar med mig fel nycklar då jag var ute i bortre skärgården för en visning med flera kunder. Ett öppet fönster på övre våningen och en stege blev lösningen. Kunderna fick lite underhållning men också visning. Fastigheten blev så klart såld.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Omväxlingen och friheten. Det är en fin blandning av kontorsjobb men också av arbete ute i fält där man alltid får träffa nya kunder. Samtidigt har man en stor frihet för hur man lägger upp sitt arbete. Man har tryggheten som anställd men friheten som egenföretagare.

JACOB SAURÉN
jacob.sauren@aktialkv.fi
040 590 9386

13 feb. 2023

Dela sidan