JUHANNUSTUNNELMAA

Lifestyle blogi

Midsommar2022 Aktia LKV 11

Mitä mieleesi nousee, kun kuulet sanan “juhannus”?

Merkitseekö keskikesän juhla sinulle mökkiympäristöä, kokon sytyttämistä,

puusaunaa sekä luonnon rauhaa?

Vai ehkä kallistut city-juhannuksen puolelle ja haaveiletkin jo nyt hiljentyneen kaupungin erityisestä tunnelmasta?

Olipa juhannuksen viettotapasi minkälainen vain, on keskikesän juhla jo aivan nurkan takana! Nyt onkin siis hyvä hetki kurkistaa erilaisiin tapoihin viettää tätä ainutlaatuista valon juhlaa.

Juhannus kattaus_ Aktia LKV


City-juhannus

Kaupungissa vietetyssä juhannuksessa on kiistämättä aivan oma, erityinen tunnelmansa. Hiljentyneen kaupungin kaduilla on tilaa ja rauhaa vaellella, ilman pelkoa ruuhkista.

Tämä johtuu siitä, että vaikka city-juhannusten suosio onkin hieman vuosien varrella noussut, on juhannus edelleen monille juhlapyhä joka vietetään ehdottomasti mökillä.

Helsingin Hernesaaressa sijaitseva perheasunto on niin hurmaava, että siellä vietetty kaupunkijuhannus saattaisi hyvinkin kiinnostaa jopa monia mökkeilyfaneja. Tämä upea ja viimeistelty kokonaisuus sijaitsee viehättävän, vuonna 1911 rakennetun jugendtalon toisessa kerroksessa. Asunnossa on korkeat huoneet, leveät ikkunalaudat ja merinäköala etenkin talviaikaan, kesällä meri pilkottaa puiden välistä. Tyylikkäässä keittiössä valmistuisi helposti maistuvat juhannusherkut ja illallisen jälkeen voisi pulahtaa rentouttavaan kylpyyn. Kylvyn jälkeen kannattaisi vielä lähteä kävelylle vehreään Kaivopuiston rantaa pitkin ja nauttia juhannuskokosta. Ei hullumpi tapa juhlistaa vuoden valoisinta kohtaa!

Toinen city-juhannukseen sopiva kohde olisi Hangon Itäsataman tuntumasta löytyvä kaunis ja valoisa asunto.

Korkeavuorenkatu HANKO

Asunnon tilava lasitettu parveke olisi omiaan juhannusaaton illallisen nauttimiseen. Vatsa täynnä herkkuja voisi mukavasti hipsiä taloyhtiön omaan saunaan. Ilta päättyisi lasilliseen kuohuvaa tai muuta juhlajuomaa, oman parvekkeen suojasta kaunista kesäiltaa ihaillen.

Ja pssst! Mikäli kaipaa juhlajuomiin uusia ideoita, sopii tämä raparperi-spritzer täydellisesti juhannukseen:

Raparperi-spritzer

150 g raparperia

1/2 dl sokeria

2 dl vettä

Pese raparperit, ja pilko paloiksi.

Kaada raparperit, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä 10 min. Anna viilentyä.

Kaada sitten siivilän kautta lasin pohjalle 1/3 osa raparperilientä,

1/3 russian ja 1/3 kivennäisvettä.

Koristele raparperin varrella ja limesiivuilla.

Brakesund Rabarber
Rabarber-spritzer


Juhannus luonnon keskellä, muttei mökillä

Miltä kuulostaisi sekoitus kaupunkiasumisen mukavuuksia ja luonnon rauhaa? Sellainen yhdistelmä onnistuisi hienosti tässä Inkoon ja Mustion rajan läheisyydessä sijaitsevassa hurmaavassa kohteessa.

Vuonna 1925 rakennetusta hirsitalosta ei tunnelmaa puutu, ja samanaikaisesti se on kuitenkin nykyaikaisilla mukavuuksilla varustettu: talo on sisältä siisti, valoisa sekä moderni. Tämän talon suurella tontilla voisi hyvinkin järjestää vaikkapa juhannuksen pihajuhlat ystävien tai sukulaisten kera.


Toinen hurmaava kohde, joka soveltuisi kaupunkimukavuuksia sekä luonnonrauhaa kaipaavan juhannusjuhlijan tarpeisiin on Raision Merinuorikkalassa sijaitseva upea, arkkitehdin suunnittelema omakotitalo.

Tässä kohteessa ovat kaikki asuintilat yhdessä tasossa ja yleisilme on skandinaavinen ja laadukas. Keittiöstä löytyy laadukkaiden kodinkoneiden lisäksi vaativankin kokin tarpeisiin sopiva kaasuliesi - juhannusillallinen valmistuisi täällä siis paremmin kuin hyvin!

Raisio Aktia LKV Terassi


Illallisesta puheen ollen: aterian pääsisi tässä talossa nauttimaan suurelle, katetulle terassille. Lisäksi mahdolliset juhannusvieraat voisivat illallisen ja juhlinnan jälkeen hipsiä erilliseen piharakennukseen nukkumaan.

Juhannuspäivän aamiaiselle tai brunssille voisi käydä poimimassa marjoja läheisestä metsästä. Tästä ei kesätunnelma paljoa parane!

Mökkijuhannus

Emmehän voisi puhua juhannuksesta niin ettemme mainitsisi mökkeilyä. Joten lopuksi sukellamme kahteen kohteeseen, joissa perinteinen juhannustunnelma kukoistaa!

Ensimmäinen pysähdys on Pusulassa, jossa kauniisti kelottunut mökkirakennus nauttii auringosta upealla kalliotontilla. Pihapiiriin kuuluu myös oma pieni pihalampi ja yli hehtaarin kokoinen tontti. Uimapaikkakin on vain sadan metrin päässä - joten juhannuksen uintireissua varten ei tarvitse kauas lähteä. Täällä voi todella antaa mielen levätä ja rauhoittua!

Biotakka luo tunnelmaa
Biotakka luo tunnelmaa


Viimeisenä pysähdymme Tammisaaren Lappohjassa sijaitsevaan kohteeseen, josta ei idyllistä tunnelmaa puutu. Tässä merenrantakiinteistössä on ihastuttava mökkirakennus sekä ranta ilta-aurinkoon päin. Juhannussaunaankin pääsee omalla tontilla ja näin ollen keskikesän taika on taattu.

Juhannuksen hemmotteluvinkki: Mikäli saunasta puuttuvat sopivat pesuaineet, voi ne koukata mökille mukaan Cillasin hurmaavasta liikkeestä. Cilla's-valikoimista löytyy muun muassa saippuasettejä jotka tekevät juhannussaunasta astetta hemmottelevamman kokemuksen. Kokeile vaikkapa tätä: laita pari pumpun painallusta Cillas bergamotti-saippuaa ämpäriin ja lisää vesi, sekä lopuksi vihta. Anna vihdan muhia vedessä muutama tunti – ihana sitrus-tuoksu jää koivunlehtiin ja tuoksu pysyy myös iholla saunomisen jälkeen.


Tämän tekstin myötä haluamme toivottaa kaikille asiakkaillemme, yritys-partnereillemme sekä blogimme lukijoille oikein hyvää ja rentouttavaa juhannusta!
Haluaisiko yrityksesi tarjota ylellisiä asiakasetuja AktiaLKVn asiakkaille? Mikäli toivoisit olevasi osa loistavaa konseptia, olethan yhteydessä partners@aktialkv.fi. Odotamme ilolla yhteydenottoasi!Teksti: Viola Nygrén


16.6.2022

Jaa sivu